Moda devi ikinci kez iflas başvurusunda bulundu
Şirket, ABD genelindeki yaklaşık 350 mağazasını satacak alıcı bulamaması sonucu, iflasın büyük olasılıkla tasfiye ile sonuçlanacağını açıkladı. Ancak Forever 21’in marka hakkı ve fikri mülkiyetleri, hala Authentic Brands Group bünyesinde bulunuyor ve şirket, farklı bir formatla faaliyetlerini sürdürebilir.
2019'DA DA İFLAS BAŞVURUSU YAPILMIŞTI
Forever 21, e-ticaretin yükselişi ve alışveriş merkezlerindeki müşteri trafiğinin azalması nedeniyle 2019’da da Chapter 11 kapsamında iflas başvurusu yapmıştı. O dönemde, Authentic Brands Group'un liderliğindeki bir ortak girişim tarafından satın alınarak iflastan çıkmıştı.
MAĞAZALAR VE ALACAKLILAR
Şirket, iflas süreci çerçevesinde mağazalarında tasfiye satışları yapmayı ve varlıklarının satışı için pazarlıklar yürütmeyi planlıyor. Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’ne yapılan başvuruya göre, şirketin tahmini varlıkları 100 milyon ila 500 milyon dolar arasında, borçları ise 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında değişiyor. Başvuruda, şirketin 10.001 ila 25.000 arasında alacaklısı olduğu da belirtiliyor.
KAPANMA RİSKİ VE GELECEK PLANLARI
Eğer bir satış gerçekleşirse, Forever 21, tamamen kapanmaktan vazgeçerek yeniden yapılanma sürecine girebilir. Şirket, ABD'deki mağaza ve internet sitesinin açık kalacağını ve müşterilere hizmet vermeye devam edeceğini duyurdu. Ayrıca, uluslararası mağazaların bu süreçten etkilenmeyeceği ifade edildi.
Forever 21, 1984 yılında Los Angeles’ta Güney Koreli göçmenler tarafından kuruldu. Zamanla genç tüketiciler arasında popülerleşen marka, 2016’da dünya çapında 800 mağazaya sahipti ve bunların 500’ü ABD’de bulunuyordu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.