New York Borsası, Fed'in faiz indirimine rağmen düşüşle kapandı

New York Borsası, Fed'in faiz indirimine rağmen düşüşle kapandı
ABD Merkez Bankası'nın politika faizini 4 yıl aradan sonra ilk kez indirmesi, New York borsasında dalgalı bir gün yaşanmasına neden oldu. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri günü değer kaybıyla tamamladı.

New York borsası, ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini 4 yıl aradan sonra ilk kez indirmesi sonrasında günü düşüşle tamamladı. Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kaybederek yüzde 0,25 azalışla 41.503,10 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,29 azalışla 5.618,26 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,31 kayıpla 17.573,30 puana indi.

FED'İN FAİZ İNDİRİMİ VE PİYASA TEPKİLERİ

Fed, Mart 2020'den bu yana ilk kez politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti. Fed Başkanı Jerome Powell, bu kararın, ılımlı büyüme ve enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2'ye düşmesi bağlamında iş gücü piyasasındaki gücün korunabileceğine dair artan güveni yansıttığını belirtti. Powell, geçen yılki sabırlı yaklaşımın meyvelerini verdiğini ve enflasyonun hedefe çok daha yakın olduğunu vurguladı.

PİYASALARDAKİ HAREKETLİLİK VE DİĞER GÖSTERGELER

Fed'in faiz indirimi kararı sonrasında piyasalarda oynaklık arttı. ABD'de pay piyasaları ilk başta olumlu tepkiler verirken, endeksler gün sonunda değer kaybetti. ABD'nin 10 yıl vadeli hazine tahvili faizi, faiz kararı öncesi yüzde 3,69 seviyesindeyken, kararın ardından yüzde 3,63'e kadar gerileyip sonra tekrar yüzde 3,70 seviyesinde dengelendi.

Dolar endeksi de 100,22 seviyesine kadar inerken, piyasa kapanışında 101 seviyesinin üzerine çıktı. Altının onsu ise 2 bin 600 doları aşarak rekor tazeledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.