OECD açıkladı: Türkiye enerjide enflasyon şampiyonu!

OECD açıkladı: Türkiye enerjide enflasyon şampiyonu!
OECD'nin son verilerine göre, Türkiye enerji enflasyonunda açık ara birinci sırada yer aldı. Enerji enflasyonu Nisan ayında -%0,1 iken Mayıs ayında %2,5'e yükseldi. Türkiye, %100,9 oranıyla enerji fiyatlarındaki artışta diğer ülkeleri solladı. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin enerji enflasyonu açık ara farkla zirvedeki yerini koruyor.

OECD, enerji enflasyonunun Nisan 2024'te -%0,1 iken Mayıs 2024'te %2,5'e yükselerek Şubat 2023'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktığını açıkladı. Bu artış, 24 OECD ülkesinde gözlemlenen enerji fiyatlarındaki önemli değişikliklerle ilişkilendirildi.

YÜZDE 100'ÜN ÜZERİNE ÇIKTI

OECD'nin yayımladığı grafik, enerji enflasyonundaki artışın özellikle Türkiye'de dikkat çekici olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye, Nisan 2024'te %19,7 olan enerji enflasyonunu Mayıs 2024'te %100,9 gibi rekor bir seviyeye çıkardı. Bu durum, Türkiye'de enerji fiyatlarının hızla yükseldiğini ve tüketiciler üzerinde ciddi bir mali baskı oluşturduğunu gösteriyor.

Diğer yandan, Kolombiya'da da enerji enflasyonu %19,7 seviyesinden gözle görülür bir artışla devam etti. Belçika (%11,2), İsrail (%9,3), Danimarka (%9,1) ve Şili (%8,5) gibi ülkeler de enerji enflasyonunda yüksek oranlarla dikkat çekti.

ENERJİ ENFLASYONUNUN GERİLEDİĞİ ÜLKELER

OECD grafiğinde, bazı ülkelerde enerji enflasyonunun düşüş eğiliminde olduğu görülüyor. Birleşik Krallık, Nisan 2024'te -%16,0 oranında enerji enflasyonu kaydederken, bu oran Mayıs 2024'te de benzer bir düşüşle devam etti. Letonya, İtalya, Litvanya ve Estonya gibi ülkelerde de enerji fiyatlarında düşüş gözlemlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.