OECD raporu açıklandı: Türkiye enerji enflasyonunda küresel zirvede! Fiyat artışları sürecek mi?

OECD raporu açıklandı: Türkiye enerji enflasyonunda küresel zirvede! Fiyat artışları sürecek mi?
Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü’nün (OECD) Haziran 2024 ile ilgili verilerine göre Türkiye, yüzde 89.8’lik enerji enflasyonu ile listenin ilk sırasında bulunuyor. CHP milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, enerji fiyatlarındaki artışın devam edeceğini bildirdi.

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'nün (OECD) Haziran 2024 verilerine göre, Türkiye, enerji enflasyonunda yüzde 89.8 ile dünya genelinde ilk sırada yer alıyor. Bu yüksek oran, Türkiye'nin enerji fiyatlarındaki büyük artışları gözler önüne serdi.

Thumbs B C 3A5536D35Eef742F915C119Bc68E9905

Türkiye'yi yüzde 18.3 ile Kolombiya takip ederken, üçüncü sırada yüzde 15.1 ile Belçika bulunuyor. Şili'de enerji enflasyonu yüzde 10.7, Danimarka'da yüzde 10, Yeni Zelanda'da ise yüzde 9.2 olarak kaydedildi.

Japonya'da bu oran yüzde 7.7, Meksika'da yüzde 6.3, İspanya'da yüzde 6.1, Avustralya'da yüzde 5.6, Fransa'da yüzde 4.6, Güney Kore'de yüzde 2.5 ve Kanada'da yüzde 0.5 seviyesinde oldu. OECD ortalaması yüzde 2.3, Avrupa ortalaması ise yüzde 0.2 iken, Almanya, ABD, İtalya ve İngiltere’de enerji enflasyonu negatif değerlere düştü.

" ARTIŞ DEVAM EDECEK "

Konuyla ilgili değerlendirme yapan CHP milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, şu noktayı vurguladı:

“Önümüzdeki aylarda artış devam edecek. Çünkü geçen mayısta tüm meskenlere uygulanan 25 metreküplük bedava doğalgaz uygulaması sonlandı.

Bunun üstüne 1 Ağustos’tan itibaren doğalgaz bedeline yüzde 38’lik bir zam geldi. Bu da faturalara yaklaşık yüzde 25’lik artış demektir. Ayrıca geçen ay elektriğe de yüzde 38 zam yapıldı. Türkiye dünyadan ayrışmaya devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.