Öğrencilere ulaşım desteği açıklandı! Başvuru yapana 2.500 TL ödenecek: Başvurular oradan yapılıyor...

Öğrencilere ulaşım desteği açıklandı! Başvuru yapana 2.500 TL ödenecek: Başvurular oradan yapılıyor...
Ekonomik sorunların sık sık gündeme taşındığı günlerde, öğrencilere destek müjdesi geldi. Ulaşım desteğiyle öğrencilere 2.500 TL ödeme yapılacak. İşte o destek.

Türkiye'de yer alan ekonomik sorunlar öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Özellikle üniversiteyi şehir dışında okuyan öğrenciler, ulaşım ücretlerini pahalı buluyor. Bu kapsamda destek ödemeleri açıklandı. Ulaşım desteği sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu programın yeni yılda da devam edeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

ULAŞIM MASRAFLARINI KARŞILAYACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde de Ulaşım Desteği programının devam edeceğini duyurdu. Bu program, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına yönelik olarak, ilkokuldan yüksekokula kadar çeşitli eğitim seviyelerinde olan öğrencilerin şehirlerarası ulaşım masraflarını karşılamayı hedefliyor.

2022 yılında başlatılan bu destekle, şimdiye kadar 100 binden fazla öğrenciye yardım sağlandığını belirten Bakan Göktaş, öğrencilerin her yıl dört kez alabileceği bu destekten toplamda 2.500 TL'ye kadar faydalanabileceğini ifade etti. Ayrıca, 2024-2025 dönemi için tek yön destek miktarının 1.250 TL olduğunu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yaklaşık 60,8 milyon TL’lik kaynak aktarıldığını açıkladı.

Aile Nin Ulasim Destegi Surecek H86336 Fc54F

BAŞVURULAR ORADAN ALINACAK

Bakan Göktaş, bu desteğin başvurularının, öğrencilerin ailelerinin ikamet ettiği bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılması gerektiğini hatırlattı. “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz,” diyen Göktaş, toplumun her kesimine yönelik adil ve kapsamlı sosyal hizmet modelleri geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Bu önemli destek, ailesinden uzak eğitim gören öğrenciler ve aileleri için önemli bir rahatlama sağlayarak, ulaşım masraflarını düşünmeden eğitimlerine odaklanmalarını mümkün kılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.