Özel okul fiyatları katlandı: Eğitime erişim lüks oluyor

Özel okul fiyatları katlandı: Eğitime erişim lüks oluyor
LGS puanlarının açıklanmasıyla birlikte aileleri okul seçme telaşı sardı. Özel okul arayışı içerisindeki ailelerin ortak derdi ise eğitim masrafları olarak görülüyor. Özel okul fiyatları ise son yıllarda artan enflasyon ve kur dalgalanmaları nedeniyle katlanarak arttı. Detaylar haberimizde...

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı.

LGS’nin ardından çocuklarını sınavla öğrenci alan yabancı özel okullarda okutmak isteyen ailelerin elini taşın altına iyice sokması gerekiyor. Sadece eğitim masrafları 800 - 900 bin TL bandındayken, servis, kırtasiye, kıyafet gibi ek hizmetlerin de eklenmesiyle yıllık maliyet 1 milyonu geçiyor. 

Yemek ücretleri her okulda farklılık gösterse de 75 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor. Diğer yandan ödemelerin peşin yapılması durumunda okullarda farklı indirimler uygulanabiliyor.

Çocuğunu LGS puanı istemeyen özel okullarda okutmak isteyen velilerin de 300 bin TL’den başlayan okul ücretlerini gözden çıkarması gerekiyor. Diğer yandan okul fiyatlarına servis, kıyafet, yemek, kırtasiye, kitap ve gezi ücretleri dahil edilmiyor. TED kolejinde hazırlık sınıfı 560 bin TL’yi bulurken buna 85 bin TL’de de yemek ücreti eklenmesi gerekiyor.

FİYATLAR TAVAN YAPTI

FMV Işık Okulları’nda eğitim ücretleri okul türüne ve kampusa göre 470 bin ila 490 bin TL arasında değişiyor. İELEV’de ise eğitim ücreti 585 bin, yemek ücreti de  77 bin TL. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen Hisar Okulları’nın eğitim masrafı peşin ödemede 950 bin, 4 taksitle 1 milyon 385 bin TL’yi buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.