SEC'in hesabı hacklenerek Bitcoin'e müdahale edildi: Bir kişi gözaltında

SEC'in hesabı hacklenerek Bitcoin'e müdahale edildi: Bir kişi gözaltında
Bitcoin fiyatındaki oynaklığın nedeni olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) X hesabının hacklenmesiyle ilgili olarak Eric Council isimli bir kişi gözaltına alındı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), SEC'in X hesabının Ocak 2024’teki hacklenmesi olayına ilişkin 25 yaşındaki Eric Council'ı Alabama eyaletinin Athens şehrinde gözaltına aldı. Olayın ardından SEC, yetkisiz bir mesaj paylaşarak Bitcoin fiyatını 1000 dolar artırmış ve sonrasında fiyatın 2 bin dolardan fazla düştüğünü bildirmişti.

KİMLİK HIRSIZLIĞI VE SIM KART DOLANDIRICILIĞI

Council’ın iddianamesinde, suç ortaklarından aldığı bilgileri kullanarak sahte bir kimlik kartı oluşturduğu ve bu kimlikle kurbanın telefon hattına bağlı bir SIM kart elde ettiği belirtildi. Daha sonra, bu SIM kartı kullanarak SEC’in X hesabına erişim sağladı ve burada sahte paylaşımlarda bulundu.

Bitcoin madenciliği için harcanan enerji 167 ülkenin yıllık elektrik tüketimini aşıyor - EKOTÜRK

ARAŞTIRMALAR VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

SEC Başkanı Gary Gensler, hack olayının ardından, SEC'in hesabının kontrolünü yeniden ele aldığını ve yetkisiz paylaşım yapıldığını doğruladı. SEC, konuyla ilgili olarak kolluk kuvvetleriyle iş birliği yaparak inceleme başlattığını açıkladı. Ayrıca, SEC’in X hesabının ele geçirildiği bilgisini de doğruladı.

BİTCOİN ETF GELİŞMELERİ

Hack saldırısından bir gün sonra, SEC’in ABD'de Bitcoin ETF'lerinin oluşturulmasına izin veren kural değişikliklerini onayladığı bildirildi. Bu gelişmeler, Bitcoin fiyatında dalgalanmalara yol açmaya devam ediyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.