TÜİK paylaştı: Yaşam maliyeti en ucuz 5 şehir belli oldu

TÜİK paylaştı: Yaşam maliyeti en ucuz 5 şehir belli oldu
TÜİK'in son araştırmasına göre, Türkiye'de yaşam maliyeti en düşük olan 5 şehir belli oldu. Bu şehirlerde gıda, ulaşım ve barınma gibi temel ihtiyaçların diğer şehirlere kıyasla daha uygun fiyatlı olması öne çıkıyor. Araştırmada öne çıkan bir başka ayrıntı ise 5 şehrin de Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alması.

Türkiye'de vatandaşlar hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun pençesinde geçim savaşı verirken, düşük gelir ve gelir adaletsizliği ile geçim savaşı verirken TÜİK Türkiye'nin en ucuz şehirlerini yayımladı. Araştırmada gıda, ulaşım, barınma gibi birçok faktör öne çıktı. İşte Türkiye'nin en ucuz 5 kenti:

AĞRI

Ağrı Türkiye'nin en doğu ili ve aynı zamanda un ucuz şehirlerinden biri. Özellikle konut kiraları ve günlük ihtiyaçların uygun fiyatlı olması ile öne çıkıyor.

KARS

Tarihi ve kültürel zenginliği ile bilinen Kars aynı zamanda yaşam maliyetinin de düşük olduğu bir şehir. Özellikle son yıllarda turizmde yaşanan canlanma ile birlikte şehirde yatırım imkanları artıyor.

IĞDIR

Doğası ve tarihi ile büyüleyen Iğdır, Türkiye'nin en sakin şehirlerinden biri. Ucuz yaşam imkanı sunan Iğdır'da konut fiyatları da oldukça uygun.

ARDAHAN

Yeşilin her topunu barındıran Ardahan, Türkiye'nin en az nüfuslu şehirlerinden biri. Sakin ve huzurlu bir yaşam arayanlar için ideal bir seçim olan Ardahan'da yaşam maliyeti de oldukça düşük.

MARDİN

Tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin olan Mardin, son yıllarda turistlerin ilgisini çeken bir şehir. Şehirde yaşam maliyeti diğer büyük şehirlere göre daha uygun olsa da, son yıllarda artan talep nedeniyle fiyatlarda hafif bir yükselme gözlemlenebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.