Vatandaş bayramda tatile çıkamıyor: Yüzde 71'i evinde geçirecek

Vatandaş bayramda tatile çıkamıyor: Yüzde 71'i evinde geçirecek
Türkiye genelinde yapılan ''Kurban Bayramı'nda neredesiniz'' araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 71,4'ü Kurban Bayramı'nı evinde geçirecek. Yüzde 24,3'ü aile veya akraba ziyaretine gitmeyi planlarken, yüzde 2,4'ü yurt içi, yüzde 1,8'i ise yurt dışı tatiline çıkacağını ifade etti. İşte araştırmanın çarpıcı sonuçları...

Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre, Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşların tatil planları ve tercihleri netlik kazanmaya başladı. 2 bin 503 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, bayramı nasıl geçireceklerine dair çarpıcı veriler sunuyor.

Araştırmaya göre katılımcıların büyük çoğunluğu, yüzde 71,4'ü Kurban Bayramı'nı kendi evinde geçirmeyi planlıyor. Evde bayram yapmayı tercih edenlerin oranı kadınlar arasında yüzde 75,7 iken, erkeklerde bu oran yüzde 67 olarak tespit edildi.

TATİL PLANI YAPANLAR SADECE YÜZDE 4

Tatil planı yapanların oranı ise yüzde 4,2 seviyesinde. Tatil yapacakların çoğunluğu kadınlarda yurt dışı tercihinde yoğunlaşırken, erkeklerin büyük kısmı yurt içinde tatil yapma planları yapıyor. Kadınların yüzde 3'ü yurt dışı tatilini tercih ederken, bu oran erkeklerde yüzde 3,7 olarak kayıtlara geçti.

Yaş gruplarına göre bakıldığında, tatil yapmayı planlayanların en yüksek oranı yüzde 6,9 ile 35-54 yaş arasında seyrediyor. Gençler arasında (18-34 yaş) bu oran yüzde 3,3 iken, 55 yaş ve üzerindekilerde ise yüzde 1,7 olarak kaydedildi.

Öte yandan araştırma, 28 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında CAWI tekniği kullanılarak 'Areda Survey'in Profil Bazlı Dijital Paneli' üzerinden gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.