Yasa teklifi TBMM'de: Limiti 100 bin TL olan kredi kartlarına kesinti geliyor

Yasa teklifi TBMM'de: Limiti 100 bin TL olan kredi kartlarına kesinti geliyor
Kredi kartı limiti 100 bin TL olanlardan Savunma Sanayi Fonu’na 750 TL kesilmesi hedefleniyor. Yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı.

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan ve savunma sanayiine yönelik düzenlemeleri içeren yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığındaki komisyon toplantısında, AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy yasa teklifini sundu. Bu teklif, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olanlardan Savunma Sanayi Fonu'na katkı olarak 750 TL kesinti yapılmasını öngörüyor.

121 MİLLETVEKİLİ DESTEK VERDİ

Altınsoy, teklifin AK Parti Grubu adına AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve 121 milletvekilinin imzasıyla hazırlandığını belirtti. Komisyon görüşmeleri sırasında, bu düzenlemenin Türkiye'nin askeri gücünün devamlılığı ve savunma sanayiinin sürdürülebilirliği için büyük önem taşıdığı vurgulandı.

"ASKERİ AÇIDAN GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Altınsoy, Türkiye'nin bulunduğu bölgedeki riskler ve tehditler nedeniyle güvenlik koşullarının sürekli değiştiğini belirterek şunları söyledi: "Bölgesel çatışmalar, terörizm, düzensiz göç ve iklim değişikliği gibi sorunlar, Türkiye’nin jeopolitik önemini daha da artırıyor. Bu süreçte askeri açıdan güçlü olmak zorundayız. Bu nedenle savunma sanayiinin gelişimi artık bir zarurettir."

"SAVUNMA SANAYİİNE YENİ KAYNAK GEREKİYOR"

Altınsoy, Türk savunma sanayisinin sürdürülebilirliği ve uluslararası rekabet gücünün artırılması için yeni kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Bu doğrultuda, yasa teklifinin savunma sanayii için kalıcı gelir kaynakları yaratmayı amaçladığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.