Yeni vergiler kapıda: Kredi kartı limiti ve oyuncaklar bile vergi kapsamında

Yeni vergiler kapıda: Kredi kartı limiti ve oyuncaklar bile vergi kapsamında
AK Parti’nin TBMM'ye sunduğu kanun teklifiyle, kredi kartı limitinden oyuncaklara ve tapu işlemlerine kadar yeni vergiler gündeme geldi. CHP'li Özgür Karabat, bu vergileri “Deli Dumrul Vergisi” olarak nitelendirirken, ekonomik politikaları eleştirdi.

AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu son kanun teklifi, geniş bir yelpazede yeni vergi uygulamalarını beraberinde getiriyor. Kredi kartı limitlerinden, çocuk oyuncaklarına, noter ve tapu işlemlerine kadar birçok farklı alanda yeni vergilerin getirilmesi planlanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, bu kanun teklifini sosyal medya üzerinden eleştirerek, “Deli Dumrul Vergisi” olarak nitelendirdi ve hükümetin ekonomik yönetimini hedef aldı.

KREDİ KARTI LİMİTİNE VERGİ TEPKİSİ

Karabat, AK Parti’nin sürekli değişen ekonomik politikalarının halkı zor durumda bıraktığını savunarak, "AK Parti’nin tutarsız politikaları ülkeyi her gün başka bir noktaya savuruyor. 'Yeni vergi olmayacak' dediler, ardından dünyada eşi benzeri olmayan bir vergi uydurdular ve kredi kartı limitine vergi getirdiler," dedi. Karabat’a göre, bu adımlar ülkenin ekonomik kırılganlığını artırıyor.

Yeni vergi düzenlemeleri sadece finansal işlemlerle sınırlı değil. Karabat, çocuklar için üretilen üç tekerlekli bisikletlerden skuter ve pedallı arabalara kadar birçok oyuncağa da vergi getirildiğini belirterek, “Bütçe gelirlerini artırmak için oyuncak bebeklere bile vergi getiriyorlar. Bu beceriksizliğin üzerini savunma sanayi projeleriyle örtmeye çalışıyorlar," dedi.

EKONOMİK TABLO

Karabat, hükümetin bütçeyi dengelemek için KDV oranını yüzde 18’den 20’ye çıkardığını ancak buna rağmen bütçe açığının kapanmadığını ifade etti. 2024’ün Ocak–Ağustos döneminde bütçe açığının 973,6 milyar TL’ye ulaştığını ve yıl sonunda bu rakamın 2 trilyon TL’yi bulacağını belirtti. "Bu bütçe ile bir yere kaynak aktarmanız zaten mümkün değil," diyen Karabat, hükümeti başarısız ekonomi politikalarıyla suçladı.

"OYUN BİTTİ AMA ÇIKMIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın, savunma sanayine aktarılan kaynaklarla ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Karabat, "Cevdet Yılmaz, bu lafları nasıl ediyor hayret ediyorum. Bu bütçe delik deşik," diyerek, hükümetin uygulamalarını eleştirdi.

Son olarak Karabat, “Bu zihniyet kalmaya devam ettikçe; Ne enflasyon tek haneye geriler, ne bütçe açığı kapanır, ne de yoksulluk sona erer,” ifadelerini kullanarak hükümetin ekonomik başarısızlıklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.