Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu. Erdoğan, Kara Harp Okulları Mezuniyet Töreni’nde yaşanan ve tartışmalara neden olan kılıçlı yeminle ilgili açıklama yaptı.

'KAÇ KİŞİ OLURLARSA OLSUNLAR ORDUMUZDA BULUNMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Teğmenlerin yemin töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıç çekti. Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir. Üniversitemizle ve kara kuvvetlerimizle, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atacağız. Ordumuzu siyasi emellere alet edenlere karşı gerekli adımları mutlaka atacağız." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hizmetkar olmaya geldik" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hizmetkar olmaya geldik"

'ORDUMUZ ÖZÜNE DÖNDÜ'

TSK için 'peygamber ocağı' diyen Erdoğan, "Türk askerinden imanı alırsanız geriye bir şey kalmaz. Ordumuz yanlış ellerde kaldı. FETÖ'cü vatan hainleri ordumuzun kılcallarına kadar yerleştirildi. Başörtülü subay annelerini kışlalara almadılar. 15 Temmuz'da biz bu hainlerin hepsini temizledik. Ordumuz özüne döndü. FETÖ'cü hainlerden ve vesayet artıklarından temizlenen ordumuz, vatan savunmasında destanlar yazıyor. Ordumuzun tekrar yıpratılmamasına dikkat etmeliyiz" dedi.

Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin her alanda gücünün arttığını öne sürdü. Kendisi için en önemli sıfatın 'imam hatipli olmak' olduğunu belirten Erdoğan, "Ömrün boyunca ortaya koyduğun tek eseri söyle deseler, tereddüt etmeden 'imam hatip okulları önündeki engelleri kaldırmak, imam hatiplerin sayılarını ve eğitim kalitesini artırmaktır' derim" ifadelerini kullandı.

Editör: Dilan Kaya