A101, BİM devri bitiyor! Herkes oradan alışveriş yapacak

A101, BİM devri bitiyor! Herkes oradan alışveriş yapacak
Artan fiyatlar alışveriş anlayışlarını değiştirmeye başladı. Birçok kişinin uygun fiyatlı olması sebebiyle tercih ettiği A101 ve BİM’in yerini almaya geliyorlar...

Türkiye’de gıda perakende sektörü, tüketici eğilimlerinin değişmesiyle yeniden şekilleniyor. Yüksek enflasyon döneminde tüketicilerin fiyat odaklı alışverişe yönelmesi ve küçük-orta ölçekli restoran zincirlerinin artışı, sektörde gross market konseptini ön plana çıkardı. Migros ve Bizim gibi ulusal zincirlerin yanı sıra yerel marketler de Anadolu’da yeni gross mağazalar açmaya yönelerek rekabeti kızıştırıyor.

1 TRİLYON TL’Yİ AŞAN PAZAR YENİ BİR TRENDLE BULUŞUYOR

Türkiye’de organize gıda perakende sektörünün büyüklüğü 1 trilyon TL'yi aşarken, sektör oyuncuları maliyet odaklı çözümler aramaya başladı. Gross marketler, düşük operasyonel maliyetleri ve uygun fiyatlı ürün sunma avantajlarıyla dikkat çekiyor. Toptan satış yapan bu mağazalar, yalnızca ticari işletmelere değil, bireysel tüketicilere de hitap ederek pazarın önemli bir oyuncusu haline geldi.

GROSS MARKETLERİN TÜRKİYE’DEKİ SERÜVENİ

Türkiye’de gross marketlerin geçmişi, 1989 yılında Tespo tarafından Marmaris’te açılan ilk mağazaya dayanıyor. Ardından, Alman perakende devi Metro da pazara girerek gross market anlayışını yaygınlaştırdı. Son dönemde ekonomik dalgalanmalar ve enflasyonun etkisiyle bu model yeniden popülerlik kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.