ABD istihbarat belgeleri sızdırıldı: İsrail'in İran'a yönelik saldırı planları ifşa edildi

ABD istihbarat belgeleri sızdırıldı: İsrail'in İran'a yönelik saldırı planları ifşa edildi
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in İran'a yönelik saldırı hazırlıklarına dair istihbarat belgelerinin Telegram'da sızdırılmasının ardından "derin endişe" içinde olduklarını açıkladı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in İran'a yönelik saldırı hazırlıklarını içeren istihbarat belgelerinin Telegram hesabına sızdırıldığı iddialarına yanıt verdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, belgelerin gizli bilgiler içerdiğini ve bu durumdan derin endişe duyduklarını açıkladı.

Biden, İsrail’in İran’a saldırı hazırlıklarını içeren gizli belgelerin sızdırılmasından "derin endişe" duyuyor

SIZINTININ DETAYLARI

Kirby, sızdırılan belgelerin kamuya açık hesaplara nasıl ulaştığını bilmediklerini belirterek, "Başkan, kamuya açık olmaması gereken gizli bilgi konusunda derin endişe duyuyor ve bu kabul edilemez bir şey. Derinden endişeliyiz" dedi. Ayrıca, Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) sızıntının nedenini araştırmak için soruşturma yürüttüğünü vurguladı.

Pentagon: Siber altyapımızı güçlendirecek yeni bir program başlattık

Middle East Spectator tarafından 18 Ekim'de Telegram'da paylaşılan belgeler, ABD istihbaratına ait olduğu belirtilen 15-16 Ekim tarihli bilgileri içeriyor. İran'la bağlantılı bir Telegram hesabından yapılan paylaşımda, bu belgelerin detaylandırdığı konular arasında İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran'a yönelik saldırı hazırlıkları yer alıyor.

STRATEJİK BİLGİLERİN SIZDIRILMASI

Söz konusu belgelerde, İsrail ordusunun savaş uçakları, insansız hava araçları ve karadan havaya füzelerle tatbikat yaptığına dair bilgiler de bulunuyor. Belgelerin, bu saldırı planları ve mühimmat ikmali gibi stratejileri detaylandırdığı belirtiliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.