AK Parti'den emeklilik ve çalışma saatlerine ilişkin açıklama: Yeni düzenlemeler yolda mı?

AK Parti'den emeklilik ve çalışma saatlerine ilişkin açıklama: Yeni düzenlemeler yolda mı?
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sistemi ve çalışma saatleri ile ilgili son dönemlerde ortaya atılan iddialara dair önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca, yargı sürecine dair sorular da gündeme geldi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sistemi ve çalışma saatlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emeklilik sisteminin güncellenmesi gerektiğini belirterek dünyadaki uygulamaları örnek gösteren Güler, "Gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşı 65'tir, 67'dir. Kimi ülkelerde 70 yaşına kadar emeklilik yaş durumu vardır" dedi.

Güler, emeklilik sisteminin daha adil, dengeli ve sürdürülebilir bir hale getirilmesi gerektiğini belirterek, "Dünya örneklerini göz önüne alarak daha makul bir sistem oluşturmalıyız" dedi.

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLENECEK Mİ?

Ekonomim’in haberine göre, Güler, haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesi konusunda herhangi bir çalışma bulunmadığını açıkladı. Pandemi döneminde bazı sektörlerde ve mesleklerde esnek çalışma modelleri üzerinde durulsa da, genel olarak çalışma saatlerinde bir değişiklik öngörülmüyor. "Mevcut çalışma saatleriyle ilgili herhangi bir düzenleme şu anda gündemimizde yok" dedi.

YARGI SÜRECİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK MI?

Adam öldürme, uyuşturucu ticareti ve çocuk istismarı gibi suç dosyalarının doğrudan Yargıtay’a gönderilmesiyle ilgili bir düzenleme yapılmayacağı belirtildi.

Ancak, yargı işlemlerinin hızlandırılması amacıyla bazı önerilerin değerlendirildiği ifade edildi. Güler, bu konuda herhangi bir resmi düzenlemenin henüz yapılmadığını söyledi.

Bu açıklamalar, emeklilik ve çalışma hayatındaki potansiyel değişikliklerle ilgili kamuoyunda oluşan beklentilere netlik kazandırdı. Güler, ilerleyen dönemlerde daha ayrıntılı çalışmaların yapılacağını ve bu konuların geniş bir çerçevede ele alınacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.