Araç sahipleri dikkat! Sıkı kontrol başladı: Bunu yapmayanın aracı trafikten men edilecek

Araç sahipleri dikkat! Sıkı kontrol başladı: Bunu yapmayanın aracı trafikten men edilecek
Araç sahiplerine önemli bir uyarı yapıldı. Trafiğe bu şekilde çıkan hem para cezası yiyecek hem de aracı trafikten men edilecek...

Araç muayenesi, trafikte güvenliğin sağlanması açısından son derece önemli bir zorunluluktur. Araç sahiplerinin, hem kendi güvenlikleri hem de diğer sürücülerin güvenliği için muayenelerini zamanında yaptırmaları büyük bir öneme sahiptir. 2024 yılı itibarıyla, muayenesi olmayan araçlarla trafiğe çıkan sürücüler için belirlenen cezalar oldukça yüksek.

İstanbul'un ana arterlerinde trafik yoğunluğu

YÜKSEK CEZALAR VE TRAFİKTEN MEN

2024 yılında muayenesiz araçla trafiğe çıkan sürücülere 1.507 TL ceza uygulanacağı bildirildi. Bu cezaların yanı sıra, muayenesi eksik olan araçlar trafik denetimlerinde durdurulabilir ve trafikten men edilme riski taşır. Muayenesi olmayan bir araç, trafik kontrolünde tespit edilirse, çekici ile otoparka götürülecek ve muayenesi yapılana kadar trafikte kullanılamayacak.

EHLİYET PUANI KAYBI

Ayrıca, muayenesiz araç kullanan sürücülerin ehliyetine 10 ceza puanı eklenecek. Bu ceza, muayenesiz kullanım durumunda her seferinde tekrarlanacaktır. Bu durum, sürücülerin ehliyetlerinin iptal edilme riskini de beraberinde getirmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.