Bakan Işıkhan: İUP ücretleri 12 bin liraya çıkarılacak

Bakan Işıkhan: İUP ücretleri 12 bin liraya çıkarılacak
Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ile yaptığı görüşmede, İşgücü Uyum Programı (İUP) ücretlerinin 12 bin liraya çıkarılması yönünde çalışma yapılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’un da katıldığı görüşmede, 29 Ağustos’ta tanıtımı yapılan İşgücü Uyum Programı (İUP) ele alındı.

PERSONEL İHTİYACINI KARŞILAMADAKİ YETERSİZLİK

Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmenin amacının İUP’nin okulların personel ihtiyacını karşılamadaki yetersizliklerini gündeme getirmek olduğunu belirtti. Okulların hizmet ihtiyaçlarını karşılayamayan ve sosyal güvenceden yoksun çalışanlara yönelik ücret adaletsizliğini vurgulayan Yalçın, programın cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

ÜCRETLER 12 BİN LİRAYA ÇIKARILACAK

Yalçın, Bakan Işıkhan’ın İUP kapsamında ödenecek ücretlerin 12 bin liraya çıkarılması ve mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlatacaklarını ifade ettiğini bildirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.