Bakanlıktan yumurta üzerindeki numaralara ilişkin açıklama

Bakanlıktan yumurta üzerindeki numaralara ilişkin açıklama
Tarım ve Orman Bakanlığı, yumurtalardaki numaraların yetiştirme metodunu ifade ettiğini belirtti, ilaçlı olduğu iddialarını yalanladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yaygınlaşan yumurtalardaki numaraların sağlıkla ilgili olduğu iddialarını reddetti. Bakanlık, "2", "3" veya "4" rakamlarıyla başlayan numaraların yumurtaların ilaçlı olduğunu belirtmenin doğru olmadığını açıkladı.

Yumurta karmaşasına çözüm

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya platformu X'teki açıklamasına göre, yumurtaların üzerindeki numaralar, tavukların yetiştirilme metodunu gösteriyor. "0" numarası organik yetiştiriciliği, "1" açık dolaşım sistemini, "2" kafessiz kümesteki yetiştiriciliği ve "3" kafesli yetiştiriciliği ifade ediyor. "4" kodu ise mevcut sistemde yer almıyor.

"YUMURTALARIN İLAÇLI OLDUĞU İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Açıklamada, "Sosyal medyada yer alan '2', '3' veya '4' numaralı yumurtaların ilaçlı olduğu' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Yumurtalar hangi yetiştirme metodundan elde edilirse edilsin, nitrofuran ve diğer veteriner ilaçlar yönünden denetlenmektedir" denildi. Ayrıca, olumsuzluk tespit edilmesi durumunda ilgili yasal işlemlerin uygulanacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.