Berber ve kuaförlerden 'pazar tatili' tepkisi: Sektöre darbe vuruyor!

Berber ve kuaförlerden 'pazar tatili' tepkisi: Sektöre darbe vuruyor!
Berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması ile birlikte tartışmalar da başladı. Pazar günü izin yapan çalışanların berber ve kuaföre gideceği zamanın kısıtlandığı gerekçesiyle karara yönelik eleştiriler geliyor. Berber ve kuaförler, bu kararın kayıt dışılığa da yol açabileceğini belirtiyor. Detaylar haberimizde...

Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olmasına ilişkin düzenlemesi yürürlüğe girdi. 1 Temmuz itibarıyla berber ve kuaförlerin belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde idari yaptırım uygulanacak.

Karar, sektörde tartışmalara neden olurken, özellikle hafta sonu müşteri yoğunluğunun pazar günü olduğunu söyleyen kuaför ve berberler karara tepkilerini de dile getirdi.

Bu isimlerden biri de ünlülerin berberi olarak da bilinen Şükrü Dudu. Habertürk TV’ye konuşan Dudu, İstanbul ve Ankara’da pazar gününün tercih edildiğini söyleyerek çalışanların çoğunun pazar günü izin yaptığını ve izin günlerinde berbere gittiklerini ifade etti.

Resim 2024 07 13 170630356

"ÇALIŞANLARIN BİR PAZARI VAR"

Bu kararın özellikle çalışanları zor durumda bırakacağını kaydeden Dudu, "Yıllardır alışageldiğimiz bir şey hafta sonu çalışıyoruz. Bütün müşterilerimiz alıştı. Çalışanlar zaman bulup kendine vakit ayırabileceği zamanı seçiyor. Baba oğul tıraşları olurdu. Bunlar yok olacak. Devletimizin verdiği karar saygı duyuyoruz ama hafta arası belki olabilirdi" dedi.

Kararın serbest ekonomi ile de çeliştiğini belirten Dudu, isteyen kuaför ve berberlerin zaten kapatabileceğini söyledi.

"5 GÜNÜN TOPLAMINDAN FAZLA"

Hafta içi hafta sonuna göre daha az müşteri olduğunu kaydeden Dudu, "Biz cumartesi ve pazar günü 5 günün toplamından daha fazla iş yapıyoruz" dedi.

Kendi salonunun bir alışveriş merkezinde olduğunu kaydeden Dudu alışveriş merkezlerinin hafta sonu açık olup içindeki kuaför ya da berberlerin kapalı olmasının çelişkili olduğuna dikkat çekti.

"KAYIT DIŞILIĞA YOL AÇACAK"

Dudu, ayrıca bu kararla birlikte kayıt dışılığın da önünün açılacağını söyledi. Pandemi dönemini hatırlatan Dudu, merdiven altında ya da evlerde tıraşların artacağını bunun da ekonomiye olumsuz etkisinin olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.