CB Erdoğan: Elitist zihniyet, muhtarlarımızdaki halk iradesi karşısında diz çöktü

CB Erdoğan: Elitist zihniyet, muhtarlarımızdaki halk iradesi karşısında diz çöktü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda yaptığı konuşmada, muhtarların halkın ve demokrasinin sembolü olduğunu belirterek, muhtarların hizmet mücadelesinde yanlarında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Şişli'deki bir otelde düzenlenen İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Erdoğan, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, İstanbul ve 81 vilayetteki muhtarlara hizmetleri için teşekkürlerini iletti.

Erdoğan, konuşmasında, muhtarların halk iradesinin ve demokrasinin temel yapı taşları olduğunu vurguladı. “Muhtar demek millet demektir, sandık yani demokrasi demektir” ifadelerini kullanan Erdoğan, elitist zihniyetin muhtarların temsil ettiği halk iradesi karşısında diz çökmesinin önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTILARI

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sürecinde Türk demokrasisine kazandırdığı yeniliklerden birinin muhtarlar toplantısı olduğunu söyledi. 2015 yılından bu yana 53 muhtar toplantısı düzenlediklerini ifade eden Erdoğan, 40 binden fazla muhtar ile bir araya geldiklerini ve ülkenin meselelerine ortak akılla çözüm aradıklarını dile getirdi.

Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. yılına atıfta bulunarak, geçtiğimiz yıl 81 ilden 2023 muhtar ile bir araya geldiklerini hatırlattı. Bugün ise İstanbul'un 39 ilçesinden 950 muhtarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve ekibine teşekkür etti.

KAMU KURUMLARININ KAPILARI MUHTARLARA AÇILDI

Erdoğan, muhtarlarla yapılan toplantıların, bürokraside ve yerel yönetimlerde muhtarlara yönelik bakış açısını değiştirdiğini vurguladı. Erdoğan, “Devletin zirvesinin kapılarını muhtarlarımıza açtıkça bu hava illere, ilçelere, beldelere kadar yayıldı” dedi. Kamu kurumlarının kapılarının muhtarlara açıldığını ve muhtarların yaptığı işlerin değerinin anlaşılmaya başladığını belirtti.

Erdoğan, “Bizim için aslolan sonuçtur. Elitist zihniyetin muhtarlarımızda vücut bulan halk iradesi karşısında diz çökmesi hiç kuşkusuz önemli bir kazanımdır” diyerek, muhtarların demokrasinin temel yapı taşları olduğunu vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.