CHP'den "Yenidoğan Çetesi" açıklaması: Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız

CHP'den "Yenidoğan Çetesi" açıklaması: Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız
CHP İstanbul İl Örgütü, özel hastanelerle anlaşarak bebek acil hastalarını ölüme sürüklediği öne sürülen "yenidoğan çetesi"ne karşı basın açıklaması düzenledi. CHP’li yetkililer, bu sistemin yeniden kamucu bir yaklaşımla kurulması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Örgütü, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle işbirliği yaparak, acil bebek hastalarını anlaşmalı özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirip ölümlerine neden olduğu ve bu yolla haksız kazanç elde ettiği iddia edilen "yenidoğan çetesi" hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklama, soruşturma kapsamında ruhsatı iptal edilen Esenyurt'taki Özel Reyap Hastanesi önünde gerçekleştirildi.

Toplanan grupta CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeliha Aksaz Şahbaz ve Gamze Taşcıer'in yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile bazı parti yöneticileri de yer aldı. Gruptakiler, "Çocuk istismarına son" yazılı pankart açarak, "Her çocuk güven içinde büyümeli" ve "Çocuk susar sen susma" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, sağlığın kamusal bir hizmet olması gerektiğine dikkat çekerek, herkesin ulaşılabilir ve eşit sağlık hizmeti alabileceği bir sistemin zorunlu olduğunu vurguladı. Şahbaz, bebeklerin en iyi şekilde tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, CHP olarak bu sistemi kamucu bir yaklaşımla yeniden kuracaklarını ifade etti. Şahbaz, "Genel başkanımızın söylediği gibi bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

"TÜRKİYE’DE İLK KEZ BÖYLE BİR ÇETE ORTAYA ÇIKTI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ise Türkiye’de ilk kez böyle bir çete iddiasının ortaya çıktığını söyledi. Taşcıer, "CHP olarak bu işin içinde kim varsa, görevi, konumu, makamı ne olursa olsun en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız" diyerek sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.