Ehliyet sahiplerine uyarı: Değişim yapmayana para cezası uygulanacak

Ehliyet sahiplerine uyarı: Değişim yapmayana para cezası uygulanacak
Türkiye'de milyonlarca araç kullanan sürücülere yönelik önlemler alınırken diğer yandan araç sahiplerini yakından ilgilendiren ''ehliyet yenileme'' uyarısı geldi. Detaylar haberimizde...

Yeni yıl ile birlikte sürücülere yönelik kararlar devreye girerken bazı uygulamalar güncellenmeye gidilmeye devam ediliyor. Özellikle vatandaşların can güvenliğine yönelik yeni adımlar atılırken milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Buna göre, eski tip ehliyetlerini yenileme süresinin tamamlandığı 31 Aralık 2024 tarihine kadar işlem yapmayan sürücülere ceza kesilecek.

Bu tarihe kadar yenileme yapmayan sürücülere 5 bin TL para cezası kesilecek.

YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Ehliyet yenileme işlemleri 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren nüfus müdürlüklerinde yapılıyor. Yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, ALO 199 Mobil Uygulama veya nvi.gov.tr adresinden randevu alınabilecek. Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacak. Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleri olacak. Başvurular arzu edilen herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapılabiliyor. Müracaat sonrası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce basılan sürücü belgeleri, PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.