Emine Erdoğan: Kadın haklarını güvence altına alan güçlü bir altyapı kurduk

Emine Erdoğan: Kadın haklarını güvence altına alan güçlü bir altyapı kurduk
Emine Erdoğan, MÜSİAD Kadın tarafından düzenlenen Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, son 20 yılda kadın hakları ve toplumsal hayatı güçlendiren reformlar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, MÜSİAD Kadın tarafından düzenlenen Uluslararası Farkındalık Zirvesi'nde konuştu. Emine Erdoğan, son 20 yılda Türkiye’de kadın hakları ve toplumsal hayatı güçlendiren reformlar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Kadınlarımızın haklarını güvence altına alan, toplumsal hayattaki konumunu sağlamlaştıran güçlü bir hukuksal ve idari altyapının temellerini attık. Bu temelin üzerine, her gün yeni başlıklar, yeni iyileştirici düzenlemeler ekleniyor" dedi.

KADINLARIN İŞ HAYATINDAKİ ZORLUKLARI

Emine Erdoğan, iş hayatında kadınların çeşitli zorluklarla karşılaştığını, fırsat eşitsizliği yaşadıklarını ve adil olmayan çalışma koşullarına maruz kaldıklarını belirtti. Bu sorunlara kalıcı çözümler sunmak gerektiğini ifade etti. Erdoğan, "Kadın emeği yalnızca unvanlar ve iş gücüne katılım üzerinden değerlendiriliyor. Oysa kültürümüzde kadın, her alanda üretendir" diye konuştu.

"ÜRETİM SEKTÖRÜNDE ÜLKEMİZİN LOKOMOTİFİ"

AK Parti döneminde kadınların iş ve aile hayatını dengelemelerine yardımcı olan birçok destek programı hayata geçirildiğini belirten Emine Erdoğan, "Evde bakım desteği, doğum izni düzenlemeleri, kreş desteği gibi uygulamalar bu çabaların sonucudur. Bugün kadınlarımız, hem güçlü bir anne ve eş olarak hem de üretim sektöründe ülkemizin lokomotifi olarak yer alabiliyor" ifadelerini kullandı.

"TOPLUMUN NİTELİĞİNİ KADINLARIN GÜCÜYLE ANLAMAK"

Emine Erdoğan, kadınların toplumsal ve ekonomik kalkınmanın temel unsuru olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Bir toplumun niteliğini, kadınların gücüne bakarak anlamak mümkün" diyerek, kadınların tüm sektörlerde esnek uygulamalarla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"ADALET VE DENGE EKSENİNDE BİR DÜNYA"

Zirvede Farkındalık Ödülleri’ne layık görülen Alev Alatlı, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Nurhan Atasoy ve Canan Bayraktar’ın başarıları takdir edildi. Emine Erdoğan, gençlere bu kadınların hayat hikayelerini incelemelerini tavsiye ederek, "Kadınların hayatın tüm alanlarında var olmaları sağlandığında adalet ve denge ekseninde bir dünya oluşacaktır" şeklinde konuştu.

KATILIMCILAR VE ÖDÜL TÖRENİ

Zirveye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, KADEM Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve diğer önemli isimler katıldı. Emine Erdoğan, ödülleri takdim ederken, kadınların duyarlılığının ve sezgisinin dünya inşasında önemli olduğunu vurguladı.

"KADIN ELİ DEĞMEDEN GELECEĞİN DÜNYASI"

Emine Erdoğan, kadınların geleceğin inşasında önemli bir role sahip olduğunu belirterek, "Kadın eli değmeden geleceğin dünyasını inşa edemeyiz" dedi. Filistinli kadınların yaşamı yeniden kurma çabalarının, daha yaşanabilir bir dünya için umut verdiğini ifade etti. Zirve, ödül töreni ve aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.