CB Erdoğan: Gezi olaylarında kamp kuranları, Filistin'de ve Lübnan'da göremedik

CB Erdoğan: Gezi olaylarında kamp kuranları, Filistin'de ve Lübnan'da göremedik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda, Gezi olaylarındaki protestocuların Filistin ve Lübnan'da seslerini çıkaramadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şişli'deki İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Gezi olaylarında bir ay boyunca Taksim'de kamp kuranların Filistin ve Lübnan'da görünmediğini, bunun bir sessizlik ve korku gösterdiğini ifade etti. Erdoğan, bu kişilerin İsrail’i desteklemek uğruna savundukları değerleri ayakları altına aldıklarını vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin geleceği için yeni haklar tanıdıklarını, ekonominin büyümesiyle bu hizmetlerin daha ileri taşınacağını belirtti. Suriye'deki iç savaşın, Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın ve Irak’taki terörle mücadelenin hala devam ettiğini hatırlattı.

"ZULMÜ ALKIŞLAMADIK, ZALİME ASLA BOYUN EĞMEDİK"

Cumhurbaşkanı, Gazze ve Lübnan'da yaşanan katliamları, çocukların ve kadınların öldürüldüğünü dile getirerek, dünya kamuoyunun sessizliğini eleştirdi. Erdoğan, "50 bin masum insan katledildi. Zulmü alkışlamadık, zalime asla boyun eğmedik" dedi.

TÜRKİYE'NİN DURUŞU

Erdoğan, Türkiye'nin temel politikalarının ülkenin bekasını korumak olduğunu ifade etti. Siyonizm tehlikesine dikkat çekerken, iç politika ve dış politika ayrımının olmadığını vurguladı.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Tüm siyasi partileri kutuplaşmayı körüklemek yerine kardeşlik seferberliğine katkı sunmaya davet eden Erdoğan, "Mesele Türkiye'nin aydınlık geleceği için bir fener olabilmektir" dedi. Toplantıya TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı. Erdoğan, muhtarlarla aile fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.