İçişleri Bakanı Yerlikaya: Muhtarlık, milletle devlet arasında gönül bağıdır

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Muhtarlık, milletle devlet arasında gönül bağıdır
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda muhtarlık kurumunun millet iradesinin tecellisi olduğunu vurguladı ve muhtarların, huzur ve güvenin sağlanmasında kritik bir rol oynadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Yerlikaya, Türkiye genelinde görev yapan 50 bin 360 muhtarın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlayarak, muhtarların devletle millet arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü ifade etti.

Temmuz ayında İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle muhtarlara akademik eğitim verilmesine yönelik bir protokol imzalandığını hatırlatan Yerlikaya, "Bu protokol kapsamında İstanbul'daki 961 muhtarımıza çeşitli konularda eğitimler verildi" dedi. Eğitimlerin muhtarların vatandaşlara daha iyi hizmet sunmalarına katkı sağlayacağını vurguladı.

"VATANDAŞIN SESİ, DEMOKRASİNİN KALBİ"

Yerlikaya, muhtarlık kurumunun 195 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu belirterek, muhtarlığın "vatandaşın sesi, demokrasinin kalbi" olduğunu dile getirdi. Yerlikaya, "Milletimizin her bir ferdi, devletine ihtiyaç duyduğu her an ilk sizin kapınızı çalar" diyerek muhtarlığın sadece bir yönetim aracı değil, aynı zamanda bir gönül bağı olduğunu ifade etti.

"HUZUR VE GÜVEN ÖNCE EVDE, MAHALLEDE BAŞLAR"

Bakan Yerlikaya, muhtarların huzur ve güvenin sağlanmasındaki rolüne dikkat çekti. Yerlikaya, "Huzur ve güven önce evde, önce mahallede başlar" diyerek muhtarların güvenlik güçlerinin en büyük destekçileri olduğunu belirtti. Terör ve organize suçlarla mücadelede devletin kararlılığını yineledi.

EĞİTİM PROGRAMLARI VE İŞBİRLİKLERİ

İstanbul Valisi Davut Gül, muhtarların daha iyi hizmet vermesi için yürütülen çalışmalara değindi. Yerlikaya, "Muhtarlarımızla birlikte kaymakamlarımız bire bir, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz" dedi. Ayrıca, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın koordinasyonunda oluşturulan "Muhtarlar Akademisi"nde 961 muhtarın eğitim gördüğünü kaydetti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.