İletişim Başkanı Altun: Türkiye, küresel adalet ve hakikat mücadelesi veriyor

İletişim Başkanı Altun: Türkiye, küresel adalet ve hakikat mücadelesi veriyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye’nin sadece bölgede değil, tüm dünyada adalet ve hakikat mücadelesi verdiğini vurgulayarak, yayıncılık ekosisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye bugün sadece bölgemizde değil, tüm dünyada bir küresel adalet ve hakikat mücadelesi veriyor. Biz, bu iki mücadelenin birlikte verilmesi gerektiğini ve ancak bu takdirde başarı elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Zira adalet ve hakikat iç içe geçmiş iki temel değerdir ve adalet, hakikat için birlikte mücadele etmek de şerefli bir tavırdır" dedi.

MÜZAKERE PLATFORMU OLUŞTURULACAK

İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen "Türkiye Yayıncılık Zirvesi, 21. Yüzyıl Yayıncılığında Fırsatlar ve Meydan Okumalar" programının açılışına katıldı. Programda, dijitalleşen yayıncılıktan okuma kültürüne, çocuk edebiyatından yapay zekâya kadar birçok konuya değindi. Altun, Türkiye’nin yayıncılık ekosistemindeki önemli aktörleri bir araya getirerek güçlü bir müzakere platformu oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

TÜRKİYE’NİN YAYINCILIK ALANINDAKİ BAŞARILARI

Altun, Cumhurbaşkanlığı olarak yayımladıkları eserlerle Türkiye’nin ulusal ve uluslararası kamuoyuna haklı tezlerini iletmeye çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin yayıncılık ekosisteminin son 23 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini ve uluslararası standartlara uygun güçlü kütüphaneler inşa edildiğini vurguladı.

DİJİTALLEŞME VE KÜRESEL YAYINCILIK SORUNLARI

Altun, yayıncılık alanında Batılı büyük şirketlerin tekelleşmesinin önemli bir meydan okuma oluşturduğunu ve dijitalleşmenin getirdiği yeni sorunlar arasında telif hakları ve korsan yayıncılığın arttığını söyledi. Bunun yanında, dijital uçurumun, Türkiye’nin karşılaştığı küresel adaletsizliklerin bir uzantısı olarak yayıncılığı etkileyen bir diğer önemli sorun olduğunu belirtti.

DEZENFORMASYON VE YAYINCILIKLA İLGİLİ YENİ FIRSATLAR

Altun, dezenformasyonun yayıncılık dünyasının karşılaştığı büyük bir engel olduğunu, ancak yeni medya düzeninin sunduğu fırsatların da göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. E-kitap, sesli kitap, podcast gibi yenilikçi yayıncılık platformları sayesinde daha geniş kitlelere ulaşmanın mümkün olduğunu belirtti.

GELECEĞE YÖNELİK STRATEJİLER

Yeni nesil yayıncılık stratejilerine büyük önem verilmesi gerektiğini söyleyen Altun, okuma kültürünü güçlendirmek ve Türkiye’nin yayıncılık ekosistemini daha da geliştirmek için yeni modeller üretmeye yönelik çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.