İPA'dan 'yoksulluk' raporu: Halkın yüzde 62,5'i evlerini istediği gibi ısıtamıyor

İPA'dan 'yoksulluk' raporu: Halkın yüzde 62,5'i evlerini istediği gibi ısıtamıyor
İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) raporuna göre, İstanbul'da yoksulluk sınırı 64 bin TL'yi aşarak yüzde 18,3 oranına yükseldi. Halkın yüzde 62,5’i evlerini tam olarak ısıtamadığını, yüzde 61,7’si ise giyim ihtiyacını karşılayamadığını belirtti.

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA), 'Yoksulluk İstatistikleri' raporunu yayımladı. Buna göre, 2022’de yüzde 18,1 olan yoksulluk oranı, 2023’te yüzde 18,3’e yükseldi.

Eylül 2024 itibarıyla yoksulluk sınırı ise 64 bin TL’yi geçti. İstanbulluların yüzde 62,5’i evlerini istedikleri gibi ısıtamazken, yüzde 61,7’si giyim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Dahası, yüzde 34’ü taze sebze ve meyveye erişemiyor.

İSTANBUL’DA PROTEİN TÜKETİMİ GERİLİYOR

Raporda, yüzde 58,1'lik bir kesimin iki günde bir et, tavuk ya da balık tüketemiyor olması dikkat çekti. Halkın büyük bir kısmı, protein açısından zengin gıdalara ulaşmakta güçlük çekiyor.

İBB, Halk Süt, Gıda Kolisi ve Okul Beslenme projeleriyle ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. Ayrıca Askıda Aile Sosyal Destek Paketi gibi kampanyalarla dayanışma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.