İran, ABD’yi İsrail'in İran’a saldırılarında suç ortağı olmakla uyardı

İran, ABD’yi İsrail'in İran’a saldırılarında suç ortağı olmakla uyardı
İran, ABD'nin İsrail'e yönelik İran saldırısı konusunda destek vermesi durumunda suç ortağı olacağını belirterek BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulundu. ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarının, gerginliği azaltma yönündeki iddialarıyla çeliştiğini vurguladı.

İran, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yönelik sert bir uyarıda bulunarak, ülkenin İsrail'in İran'a karşı potansiyel bir saldırısına destek vermesi durumunda suç ortağı olacağını ifade etti. İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, bu konudaki endişelerini BM Güvenlik Konseyi üyeleri ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e hitaben yazdığı bir mektupta dile getirdi.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi: "İsrail, askeri karşılık vermemeli" - Daily Ummah | Bir Miladın Habercisiyiz

"BİDEN'IN İFADELERİ KIŞKIRTICI VE TEHLİKELİ"

İravani, ABD Başkanı Joe Biden'ın Berlin'de yaptığı bir açıklamada, İsrail'in İran’a yönelik saldırıları hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtmesine dikkat çekti. İravani, Biden’ın bu açıklamasının, ABD’nin İsrail’in İran’a karşı yasa dışı askeri saldırılarına zımni bir onay verme anlamına geldiğini kaydetti. İravani, "Biden'ın ifadeleri kışkırtıcı ve tehlikeli" diyerek, ABD’nin bölgedeki gerginliğin düşürülmesi yönündeki iddialarıyla bu açıklamanın çeliştiğini vurguladı.

İsrail Gazetesi: İran saldırısı, İsrail-ABD bağlarını kuvvetlendirdi

SUÇ ORTAKLIĞI VE ULUSLARARASI HUKUK

Mektubunda, ABD’nin İsrail’e teknik destek, gelişmiş silahlar ve kapsamlı hava savunma sistemleri sağlamasının, ülkeyi suç ortağı durumuna düşüreceğini belirten İravani, BM Güvenlik Konseyi’nin bu kışkırtıcı eylemleri kınaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ABD’nin uluslararası hukuk ve BM Şartı’na uymasının sağlanması çağrısında bulundu.

ABD, Ortadoğu'daki Askeri Varlığını Güçlendiriyor - Ekonomi Gazetesi

"SALDIRININ NE ZAMAN YAPILACAĞINI BİLİYOR MUSUNUZ"

Biden, Almanya'daki basın toplantısında, bir gazetecinin "İsrail'in İran'a yapacağı saldırının nasıl ve ne zaman olacağına dair herhangi bir bilginiz var mı" sorusuna "evet" yanıtı vererek dikkatleri üzerine çekti. Ancak, Biden, İsrail’in saldırı planları hakkında daha fazla bilgi vermekten kaçındı.

İran’ın bu uyarısı, bölgede artan gerilimin daha da tırmanmasına yol açabileceği endişelerini beraberinde getiriyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.