İsrail, Beyrut’un güneyine yönelik hava saldırılarını genişletiyor

İsrail, Beyrut’un güneyine yönelik hava saldırılarını genişletiyor
İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta hedef aldığı bölgeleri genişleterek, özellikle Hizbullah’a ait noktaları vurmayı sürdürüyor. Son saldırılarda can kaybı yaşanırken, bölgedeki gerginlik artıyor.

İsrail, Beyrut'un güneyine yönelik hava saldırılarını artırarak, hedef aldığı bölgeleri genişletmeye devam ediyor. Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, başkent Beyrut'un el-Avzai bölgesini ve Hureyk Mahallesi'ni bombaladı.

İSRAİL BEYRUT'TAKİ 20 NOKTAYI HEDEF ALDI

Saldırılarda, Hizbullah’a ait olduğu belirtilen çeşitli noktalar hedef alındı. İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Beyrut'un güneyinde Hizbullah’ın önemli kalesi olarak nitelendirilen bazı hedefleri vurmaya devam edeceklerini bildirdi. Diğer sözcü Daniel Hagari, önceki gece yapılan uyarıların ardından Beyrut'taki 20 noktayı hedef aldıklarını açıkladı.

İsrail gece saldırılarıyla Lübnan'daki Karz-ı Hasen Vakfı'nı hedef aldı | Independent Türkçe

LÜBNAN'DA TOPLAM 2 BİN 483 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun hava saldırıları sonucunda can kaybı yaşanırken, Lübnan Sağlık Bakanlığı, 8 Ekim 2023'ten bu yana toplam 2 bin 483 kişinin öldüğünü, 11 bin 628 kişinin yaralandığını bildirdi. Bu ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın olduğu belirtiliyor. Saldırılar ayrıca bölgedeki sivil altyapıya da zarar veriyor ve hastane gibi kritik yapılar hedef alınıyor.

100 BİNLERCE KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

İsrail bombardımanları nedeniyle Beyrut ve çevresinde 100 binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Lübnan hükümeti, yerinden edilenlerden 486 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı. Bu durum, bölgedeki insani krizi derinleştirirken, sivillerin yaşadığı zorluklar artıyor.

İSRAİL'İN ARALIKSIZ HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR

Beyrut'ta devam eden İsrail hava saldırıları, bölgedeki çatışmaların seyrini değiştirmekte ve Lübnan'daki güvenlik durumunu daha da karmaşık hale getirmekte. Hem askeri hem de insani açıdan ciddi sonuçlar doğuran bu saldırılar, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, gelecekte daha fazla çatışma yaşanma ihtimalini artırıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.