İsrail, Gazze'deki mülteci kampına dronlarla saldırdı: Yaralılar yardım bekliyor

İsrail, Gazze'deki mülteci kampına dronlarla saldırdı: Yaralılar yardım bekliyor
İsrail dronlarının Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda açtığı ateşle birçok Filistinli yaralandı. İsrail güçleri tarafından kuşatılan sığınma merkezine yardım ulaştırılamıyor.

İsrail işgali altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yer alan Yemen es-Said Hastanesi, sığınmacı merkezi olarak kullanılıyordu. Görgü tanıklarının Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamaya göre, burada bulunan Filistinliler, İsrail'e ait Quadcopter tipi insansız hava araçlarından (İHA) açılan ateşle yaralandı. Yaralıların, sığınma merkezinde mahsur kaldığı ve kan kaybetmeye devam ettiği bildirildi.

BÖLGEYE YARDIM ULAŞAMIYOR

İsrail'in zırhlı araçlar ve İHA'larla kuşattığı sığınma merkezine yardım ulaştırılamıyor. İsrail'in 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılar nedeniyle hizmet dışı kalan Yemen es-Said Hastanesi, sığınmacı merkezi olarak kullanılıyordu.

İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırısında 33 kişi öldü

İsrail, 6 Ekim’de Cibaliya Mülteci Kampı dahil olmak üzere Gazze'nin kuzeyine yönelik kara saldırıları başlattı. İsrail basınında yer alan ve "generallerin planı" olarak bilinen plana göre, Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyinden tahliye edilmesi ve İsrailliler için yerleşim yerlerinin hazırlanması amaçlanıyor.

İsrail Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda sivilleri vurdu - Son Dakika Haberleri

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilere uyarıda bulunarak boşaltılması gereken bölgeleri içeren bir harita paylaşmıştı. Adraee'nin çağrısı ve paylaştığı harita, İsrail ordusunda görev yapmış General Giora Eiland'ın girişimiyle hazırlanan ve Filistinlilerin zorla göç ettirilmesini öngören "generallerin planı" ile benzerlik gösteriyor.

Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya Mülteci Kampı, İsrail saldırılarının 1. yılında hayalet şehre döndü

Bu plan, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin bölgeden zorla çıkarılmasını, bölgenin kuşatılmasını ve insani yardımların engellenmesini içeriyor. Bu şartlar altında, direnişçilerin teslim olmaya zorlanması ve bölgeyi terk edemeyen Filistinlilerin "düşman unsur" olarak kabul edilmesi öngörülüyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.