İsrail Ordusu: Netanyahu'nun evi hedef alındı, takibi zor bir İHA kullanıldı

İsrail Ordusu: Netanyahu'nun evi hedef alındı, takibi zor bir İHA kullanıldı
İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kayserya'daki evine düzenlenen saldırının, takibi ve düşürülmesi zor bir insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirildiğini duyurdu.

İsrail ordusunun ön incelemesine göre, Netanyahu'nun konutuna yapılan saldırının, "Sayyad 107" tipi İHA ile gerçekleştirildiği belirlendi. Bu İHA'nın, 13 Ekim'de Hayfa'daki askeri üssü vuranlarla aynı model olduğu bildirildi.

İsrail'e İHA saldırısı: Netanyahu'nun evi hedef alındı - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber

Yapılan incelemelerde, saldırıda üç İHA'nın fırlatıldığı, bunlardan ikisinin etkisiz hale getirildiği, diğerinin ise irtifası nedeniyle izlenip düşürülmesinin zor olduğu ifade edildi. "Sayyad 107" tipi İHA'nın uçuş menzilinin 100 kilometre, kanat açıklığının 1,5-2 metre olduğu belirtildi.

SALDIRIDA KİMSE YARA ALMADI

Bugün, Lübnan'dan fırlatılan İHA'nın, İsrail'in Kayserya kentinde Netanyahu'nun konutunun bulunduğu bölgeye isabet ettiği aktarıldı. Olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı, kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

SOSYAL MEDYADAN YAPILAN PAYLAŞIMLAR

Sosyal medya kullanıcıları, Netanyahu'nun konutu olduğu ifade edilen bir evdeki hasarı paylaştı ve İHA'nın isabet ettiği evin, Netanyahu'nun açık kaynaklarda paylaşılan konutuyla uyumlu olduğunu vurguladı.

HİZBULLAH AÇIKLAMA YAPMADI

Hizbullah'tan, Netanyahu'nun evine yönelik İHA saldırısına dair henüz bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.