İsrail'den Şam’a füze saldırısı: Hizbullah'a finansman sağlayan yetkili öldürüldü

İsrail'den Şam’a füze saldırısı: Hizbullah'a finansman sağlayan yetkili öldürüldü
İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Suriye’nin başkenti Şam’da bir araca füze saldırısı düzenlendiğini doğruladı. Saldırıda İran’dan Hizbullah’a para akışından sorumlu finans kolunun başkanının hedef alındığı açıklandı.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Suriye’nin başkenti Şam’da bir araca füze saldırısı düzenlendiğini doğruladı. Hagari, bu saldırıda İran’dan Hizbullah’a para akışından sorumlu finans kolunun başkanının hedef alındığını açıkladı.

HEDEF ALINAN İSİM AÇIKLANMADI

Hagari, hedef alınan Hizbullah üyesinin kimliğini açıklamazken, bu kişinin selefinin öldürülmesinden sadece birkaç hafta önce göreve geldiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail’in Hizbullah’ın finans ağına yönelik önümüzdeki günlerde daha fazla saldırı düzenleyeceğini belirtti.

İKİ ÖLÜ 3 YARALI

İsrail basını, söz konusu saldırıda hayatını kaybeden diğer kişinin İran’dan Hizbullah’a silah transferinden sorumlu olduğunu iddia etti. Şam’ın El Mazzeh Mahallesi’nde bir araca düzenlenen füze saldırısında iki kişi hayatını kaybetmiş, üç kişi ise yaralanmıştır. Bu olay, İsrail’in Suriye’deki operasyonlarının devam ettiğini göstermektedir.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.