İstanbul Barosu yeni başkanını seçecek: Oy verme işlemi başladı

İstanbul Barosu yeni başkanını seçecek: Oy verme işlemi başladı
İstanbul Barosu, yeni başkanını seçmek için oy verme işlemlerine başladı. 12 adayın yarıştığı bu önemli seçimde, baro üyeleri oy kullanma heyecanını yaşıyor.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulun ikinci gününde, baro başkanlığı seçimleri için oy verme işlemi saat 09.00'da başladı. 64 bin 72 avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğu bu seçimde, avukatlar erken saatlerden itibaren kongre merkezine gelerek oy veriyor.

Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu tarafından görevlendirilen memurlar, 161 sandıkta görev alarak avukatları yönlendiriyor. Oylarını kullanmak isteyen avukatlar, kayıtlı oldukları sandıklara gidip mühürlü zarflarını alarak paravanın arkasında oy kullanıyor.

Seçim alanında adayların isimlerinin bulunduğu broşürler dağıtılıyor. Mevcut Baro Başkanı Filiz Saraç ve Başkan Yardımcısı Ali Gürbüz, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan aday olarak dikkat çekiyor. Diğer adaylar arasında Hasan Kılıç (Avukatın Yükselişi Hareketi Grubu), Mert Er Karagülle (Değişim İçin Güçlü Baro Grubu), Turgay Bilge (Avukat Hakları Grubu), Türkan Kara (Genç Hukuk Hareketi Grubu), Metin Uraçin (İstanbul Avukatlar Birliği Grubu), Abdülhalim Yılmaz (Bağımsız Avukatlar Grubu), İbrahim Özden Kaboğlu (Değişim İçin Avukatlar Grubu) ve Hakan Çatak (İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu) yer alıyor. Ayrıca Yasin Şen ve Savaş İşleyen bağımsız aday olarak yarışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.