İtalya'da G7 karşıtı gösteri düzenlendi: Polis ile arbede yaşandı

İtalya'da G7 karşıtı gösteri düzenlendi: Polis ile arbede yaşandı
İtalya'nın Napoli kentinde düzenlenen G7 Savunma Bakanları toplantısına tepki gösteren yaklaşık 2 bin kişilik grup, Filistin destekçileriyle birlikte sokaklara çıktı. Göstericiler ve polisle arasındaki arbedede polis, cop kullanarak grubu durdurdu.

İtalya'nın Napoli kentinde düzenlenen G7 Savunma Bakanları toplantısı sırasında, yaklaşık 2 bin kişilik bir grup, toplantıyı protesto etmek için sokaklara döküldü. G7 Dönem Başkanı olarak ev sahipliği yapan İtalya'nın başkanlığında düzenlenen bu toplantı, Napoli kent merkezinde yoğun tepkilere sahne oldu.

Gösteriye, Filistin destekçileri de ellerinde Filistin bayrakları ve "Soykırım dursun", "Katil, Cani İsrail" yazılı dövizlerle katıldı. Garibaldi Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, yağışlı hava koşullarına rağmen devam etti.

Göstericiler, G7 toplantısının yapıldığı Palazzo Reale’ye (Kraliyet Sarayı) doğru ilerlemeye çalıştı. Ancak Carita Meydanı'nda polis engeliyle karşılaştılar. Bu noktada polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı; güvenlik güçleri, göstericilerin ilerlemesini copla müdahale ederek engelledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.