Japon Deprem uzmanından kritik uyarı: Büyük depremlerin beklendiği 4 yeri açıkladı

Japon Deprem uzmanından kritik uyarı: Büyük depremlerin beklendiği 4 yeri açıkladı
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye’de büyük deprem beklediği 4 kritik bölgeyi açıkladı. Marmara, Doğu Anadolu, Batı Anadolu ve Bingöl-Karlıova hattında riskin arttığını vurgulayan Moriwaki, özellikle İstanbul için önemli uyarılarda bulundu.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye’nin deprem riski taşıyan bölgeleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özellikle Ege Denizi’ndeki sismik hareketliliğe vurgu yapan Moriwaki, Muğla, Marmaris, Datça ve İzmir’i etkileyebilecek büyük bir deprem ve tsunami tehlikesine işaret etti.

Bir YouTube kanalına konuşan Moriwaki, Santorini Adası çevresinde 7 büyüklüğünde bir depremin meydana gelebileceğini belirterek, bu tür bir sarsıntının Türkiye kıyılarında hissedileceğini söyledi. Ayrıca, deniz tabanında gerçekleşecek bir depremin 3 metreye kadar tsunamiye neden olabileceğini ifade etti.

TÜRKİYE'DE 4 BÖLGEDE BÜYÜK DEPREM BEKLENTİSİ

Japon deprem uzmanı, Türkiye’de büyük deprem riski taşıyan 4 bölgeyi şu şekilde sıraladı:

Doğu Anadolu Fay Hattı

Moriwaki, Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerini hatırlatarak, Doğu Anadolu Fay Hattı boyunca büyük bir depremin tekrar yaşanabileceğine dikkat çekti.

Bingöl-Karlıova Bölgesi

Bu bölgenin de risk altında olduğunu belirten Moriwaki, özellikle Bingöl, Muş, Bitlis ve Tunceli çevresinde büyük bir sarsıntının beklendiğini söyledi.

Batı Anadolu Fay Hattı

Ege Bölgesi’nde çok sayıda kısa ve ince fay hattı bulunduğunu vurgulayan Moriwaki, bu fayların küçük ama yıkıcı depremler üretebileceğine dikkat çekti.

Marmara Bölgesi

Özellikle İstanbul ve çevresi için büyük bir depremin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Moriwaki, Marmara Denizi’nde enerji birikiminin sürdüğünü belirtti.

Marmara'da Enerji Birikimi Devam Ediyor

Moriwaki, tarihsel depremleri hatırlatarak, 1509 ve 1766 yıllarında Silivri açıklarında meydana gelen büyük depremleri örnek gösterdi. Bu verilere dayanarak, Marmara’da olası bir depremin gecikmiş olabileceğini dile getirdi.

Deprem uzmanı, Türkiye’nin fay hatlarının domino etkisiyle birbirini tetikleyebileceğini ifade ederek, vatandaşların ve yetkililerin bu konuda hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.