Kartalkaya faciasında kan donduran detaylar: Çocukları kömürleşmiş halde çuvala koyduk

Kartalkaya faciasında kan donduran detaylar: Çocukları kömürleşmiş halde çuvala koyduk
Kartalkaya’daki otel faciasına dair yeni detaylar ortaya çıktı. AFAD yetkilisi, yangın sonrası gördüklerini “Ana kucağındaki çocukların kömür haline geldiğini gördük, çuvala koyarak tahliye ettik” sözleriyle anlattı.

Bolu Kartalkaya’da 36’sı çocuk, 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangınına ilişkin TBMM’de kurulan araştırma komisyonunda, felaketin dehşet verici ayrıntıları ortaya çıktı. AFAD yetkilisi, yangın sonrası karşılaştıkları manzarayı anlatırken, facianın büyüklüğünü gözler önüne seren açıklamalar yaptı.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

TBMM komisyonunda konuşan Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin, yangının 25 Şubat gecesi saat 03.27’de 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildiğini söyledi. İlk müdahalenin jandarma tarafından yapıldığını ancak sağlık ekiplerinin 46 dakika, itfaiyenin ise 57 dakika sonra olay yerine ulaşabildiğini aktardı.

AFAD ekiplerinin başlangıçta yangına yönlendirilmediğini belirten Ergin, "Konut ya da orman yangınlarında hayati tehlike yoksa AFAD yönlendirilmiyor. Ancak yangının büyüdüğü fark edildiğinde yaklaşık 10 dakika sonra AFAD’a haber verildi. Ekiplerimiz ihbarın ardından 55 dakika içinde bölgeye ulaştı" dedi.

FACİADA EN BÜYÜK CAN KAYBI CAM KENARLARINDA YAŞANDI

Yangın sırasında otelde 238 misafir ve 100’den fazla personel bulunduğunu belirten Ergin, ekiplerin ilk aşamada sadece dört kişiyle müdahaleye başladığını, daha sonra çevre illerden destek alındığını ifade etti.

Faciada en büyük can kaybının otelin cam kenarlarında yaşandığını vurgulayan Ergin, yaşadığı korkunç anları şöyle anlattı:

“Vatandaşlarımız daha çok camların önünde vefat etmiş. Olay yerine ulaştığımızda ana kucağındaki çocukların kömür haline geldiğini gördük. O çocukları çuvala koyarak tahliye ettik. Bu acı olayın başındaydım ve yaşanan trajediyi birebir gördüm.”

KOMİSYONDAKİ RAPOR TEPKİ ÇEKTİ

AFAD yetkilisinin komisyona sunduğu 12 sayfalık rapor, milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Sunumun sadece beş dakika sürmesi ve raporun üç sayfasının yalnızca görsellerden oluşması, özellikle muhalefet milletvekilleri tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Büyük kayıplara yol açan bu facianın tüm boyutlarıyla araştırılması gerektiğini belirten vekiller, yangına müdahaledeki gecikmelerin, oteldeki güvenlik önlemlerinin ve ihmallerin detaylı şekilde incelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.