Lübnan'dan fırlatılan İHA, Netanyahu'nun evinin bulunduğu bölgeye isabet etti

Lübnan'dan fırlatılan İHA, Netanyahu'nun evinin bulunduğu bölgeye isabet etti
Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine fırlatılan İHA, Başbakan Netanyahu'nun evinin bulunduğu bölgeye isabet etti. Netanyahu, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey bizi caydıramaz" dedi.

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine, Kayserya kentine doğru fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evinin de bulunduğu bölgeye isabet etti. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu ve eşinin olay sırasında evde olmadığı ve saldırı sonucunda yaralanan kimse bulunmadığı ifade edildi.

"ZAFERE KADAR DEVAM EDECEĞİZ"

Olayın ardından kamera karşısına geçen Netanyahu, "Hiçbir şey bizi caydıramaz. Zafere kadar devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, iki gün önce Gazze'de İsrail güçleri tarafından öldürülen Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın kaybıyla övünerek, "İran'ın bölgedeki diğer vekilleriyle savaşmaya devam edeceklerini ve bu savaşı kazanacaklarını" vurguladı.

HİZBULLAH’TAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Lübnan'dan İsrail'e yönelik İHA saldırısının ardından, İsrail’e karşılık veren Hizbullah, henüz saldırıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Saldırıdan sonra bölgede gerginliğin arttığı ve İsrail güvenlik güçlerinin alarm durumunda olduğu belirtiliyor.

İSRAİL BAŞBAKANLIK OFİSİ OLAYI DOĞRULADI

İsrail Başbakanlık Ofisi, Lübnan'dan fırlatılan İHA’nın Netanyahu’nun Kayserya’daki evinin bulunduğu bölgeye düştüğünü doğruladı. Olay sırasında evde kimsenin bulunmadığını ve herhangi bir yaralanma yaşanmadığını belirten açıklamada, konuya ilişkin daha fazla detay verilmedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.