Meteoroloji bölge bölge uyardı: Sağanak ve 'zirai don' geliyor

Meteoroloji bölge bölge uyardı: Sağanak ve 'zirai don' geliyor
Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, 14 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenirken iç kesimlerde zirai don etkili olacak. Ayrıca, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Meteoroloji, 18 Ekim 2024 Cuma günü için hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre ,yurt genelinin genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Amasya, Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars ve Van'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ZİRAİ DON BEKLENİYOR

Yağışların Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Rüzgarın İç Ege İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer hafif zirai don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Karadeniz kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.