Nijerya'dan Meta'ya 220 milyon dolarlık ceza

Nijerya'dan Meta'ya 220 milyon dolarlık ceza
Nijerya hükümeti, Facebook ve WhatsApp'ın ülkenin veri koruma ve tüketici hakları yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Meta şirketine 220 milyon dolar ceza kesti.

Meta şirketi, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili hükümleri defalarca ihlal ettiği için bir kez daha ceza aldı. Nijerya Federal Rekabet ve Tüketiciyi Koruma Komisyonu (FCCPC) yetkilisi Adamu Abdullahi, Mark Zuckerberg'in kurucusu olduğu Meta'ya karşı üç yıl süren yoğun soruşturmalar yürütüldüğünü açıkladı.

VERİ İHLALİ TESPİT EDİLDİ

Bu soruşturmalar sonucunda, Facebook ve WhatsApp'ın Nijerya'nın veri koruma ve tüketici hakları yasalarını birçok kez ihlal ettiği tespit edildi. Abdullahi, bu ihlaller nedeniyle hükümetin Meta'ya 220 milyon dolar ceza verdiğini belirtti.

Abdullahi ayrıca, Meta'nın diğer ülkelerdeki kullanıcılara verilerinin paylaşılıp paylaşılmayacağına dair seçenekler sunduğunu, ancak Nijeryalı kullanıcılara bu seçenekleri sunmadığını ifade etti.Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya, 2022'de Meta'nın ülkede 154 milyon aktif abonesi bulunduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.