Rekabet Kurulu'ndan Google'a 482 milyon liralık dev ceza

Rekabet Kurulu'ndan Google'a 482 milyon liralık dev ceza
Rekabet Kurulu'ndan Google'a yeni bir ceza geldi. Bu kapsamda, Google'a otel sorguları bakımından tedbir önerilerini yerine getirmediği süre için toplam 482 milyon TL para cezası verildi.

Rekabet Kurulu, Google'a yerel arama hizmetleri soruşturması kapsamında uyguladığı süreli para cezasını durdurarak, otel sorguları için önerilen tedbirlerin yerine getirilmemesi nedeniyle 482 milyon lira ceza verdi.

‘RAKİPLERİNE GÖRE AVANTAJ SAĞLIYOR’

Kurul'un internet sitesinde yer alan açıklamada, Google'ın genel arama hizmetleri pazarında hakim durumda olduğu belirtilerek, şirketin kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerine genel arama sonuç sayfasında rakiplerine göre avantaj sağladığı tespit edildi.

Rakiplerinin Local Unit'e girişini engellediği ve rekabetin bozulmasına yol açtığı belirtilen açıklamada, Google'a 2021 yılında 296 milyon 84 bin 899 lira para cezası verildiği ifade edildi.

Google'a, ihlalin giderilmesi ve etkin rekabetin sağlanması için çeşitli yükümlülükler getirildiği vurgulanan açıklamada, Google'ın yeni tasarımlarını uygulamaması nedeniyle günlük idari para cezası uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Google'ın 21 Mayıs'ta süreci tamamlayarak uygulamadığı tasarımları uygulaması üzerine günlük idari para cezasının sonlandırıldığı ve şirkete 482 milyon lira ceza verildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.