Rusya'dan AB Yüksek Temsilcisi Borrell'e yanıt: Esir suçlamalar asılsız

Rusya'dan AB Yüksek Temsilcisi Borrell'e yanıt: Esir suçlamalar asılsız
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell'in Ukraynalı askerlerin öldürüldüğüne dair suçlamalarını reddetti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Ukraynalı esir askerlerin öldürüldüğü iddialarını yalanlayarak, bu suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti. Zaharova, Borrell'in "bir kez daha asılsız suçlamalarda bulunduğunu" belirtti.

"BU ESİRLER NEO-NAZİLERDİ"

Zaharova, Borrell'in iddialarının, Kursk bölgesinde sivillere yönelik saldırılar düzenleyen ve çeşitli suçlar işleyen gruplar hakkında yanlış bilgi yaymak olduğunu vurguladı. "Bu esirler, Rus topraklarında terör ve yağmacılık eylemlerinde bulunan neo-nazilerdi" diyen Zaharova, Batılı yetkililerin daha önceki bazı olaylar hakkındaki iddialarını da eleştirdi.

AB'NİN SUÇLAMALARI GÖZ ARDI ETMESİ

Açıklamasında, Borrell'in ve diğer NATO üyesi ülke liderlerinin, Ukraynalıların işlediği suçları göz ardı ettiğini belirten Zaharova, AB’yi "Ukraynalıların hayatları pahasına Rusya’yı 'stratejik yenilgiye' uğratma hedefiyle" suçladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.