Scholz, Rusya'yı barış konferansına davet etmeyi destekliyor

Scholz, Rusya'yı barış konferansına davet etmeyi destekliyor
Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için Rusya'nın katılımıyla yeni bir barış konferansını desteklediğini açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek amacıyla Rusya'nın uluslararası bir barış konferansına davet edilmesine destek verdiğini açıkladı. Scholz, Alman ZDF televizyonuna verdiği röportajda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı son görüşmede bu olasılığı ele aldıklarını belirtti.

Almanya Başbakanı Scholz, Zelenskiy ile Ukrayna'daki durumu görüştü

Scholz, "Kesinlikle başka bir barış konferansı olacak. Volodimir Zelenskiy ve ben, bunun Rusya'yı da içerecek bir konferans olması gerektiği konusunda hemfikiriz" dedi. Ayrıca, "Şu anki (Ukrayna ile Rusya arasındaki) savaş durumundan nasıl çıkabileceğimizi ve şu anda göründüğünden daha hızlı bir şekilde barışa nasıl ulaşabileceğimizi tartışmamız gereken anın bu an olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

RUSYA İLK TOPLANTIYA DAVET EDİLMEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere, ilk barış konferansı haziran ayında İsviçre'de düzenlenmişti. Ancak bu toplantıya Rusya davet edilmemişti. Görüşmelere 90'dan fazla ülke katılmış ve bu ülkelerden 80'i ortak bildiriyi desteklemişti. Scholz'un açıklamaları, bu kez Rusya'nın da sürece dahil edilmesine yönelik güçlü bir destek olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.