Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz AB ile Şangay arasında bir tercih yapmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz AB ile Şangay arasında bir tercih yapmayacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Doğu ile ilişkileri güçlendirirken, Batı ile iş birliğini ilerletmenin yollarını arayacaklarını bildiren Erdoğan, "Biz birilerinin iddia ettiği gibi Avrupa Birliği (AB) ile Şangay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapmak mecburiyetinde değiliz." dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Türkiye'nin caydırıcılık ve çalışkanlık noktasında tüm dünyanın hayranlık duyduğu bir orduya sahip olduğunu belirtti. 

Erdoğan, Türkiye'nin vizyonundan rahatsızlık duyanların olduğuna değinerek, "Biz bunlara kulak asmayacağız. 'Türkiye'nin Irak'ta Suriye'de ne işi var?' demek tarihimize yapılmış çok büyük bir haksızlıktır." dedi.

Öte yandan, doğuyla ilişkileri güçlendirirken, batıyla köklü iş birliğini ilerletmenin yollarını arayacaklarını bildiren Erdoğan, "Biz birilerinin iddia ettiği gibi Avrupa Birliği'yle Şangay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapmak mecburiyetinde değiliz." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu yıl bizleri özellikle duygulandıran Kara Harp Okulu mezuniyetinde birinciliği bir kızımız almıştı. Bugün birinciliği bir kızımız aldı. Hava Harp Okulu'nda da birinciliği yine bir kızımız alacak.

Dün akşam 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladık. Siz bahriyelilerimizin mezuniyet sevincine iştirak ediyoruz. Toplam 427 aslan parçasını Deniz Harp Okulumuzdan mezun ediyoruz.

Bahriyeli olmanın, böyle güzide bir eğitim görmenin ciddi sorumlulukları da beraberinde getirdiğini unutmayınız. Bu çatı altında kazandığınız değerler sizin her zaman rehberiniz olacaktır. Gerekirse bu uğurda kahraman ecdadımız gibi korkusuzca şehadete yürüyeceksiniz.

Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerimizi korumakta hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaksınız. Ak üniformayı şanla şerefle ömür boyu taşıyacaksınız. Ben bu kararlılığı sizlerde görüyorum.Sizlerin fedakarlıklarıyla aziz milletimizi vatanından kopartamayacak. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin diyorum.

"HER GÜN YENİ BİR EŞİĞİ AŞIYORUZ"

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başkomutan olarak şanlı ordumuzun asil mensuplarıyla her zaman iftihar ediyorum. TSK'yı daha da güçlendirmek için aralıksız çalışıyoruz. MİLGEM projemizle dünyanın sayılı ülkeleri arasına gireceğiz. Uçak gemimizle ilgili temaslarımız devam ediyor. Hava savunma sistemlerinde kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Her gün yeni bir eşiği aşıyoruz.

"TÜRKİYE'NİN VİZYONUNDAN RAHATSIZLIK DUYANLAR OLABİLİR"

Herkesin denizi ufku kadardır. Birileri Mavi Vatan'ı masal olarak görebilir. Birileri Türkiye'yi macera aramakla itham edebilir, hatta Türkiye'nin Libya'da Asya'da Afrika'da ne işi var diyen işgüzarlar da çıkabilir. Türkiye'nin vizyonundan rahatsızlık duyanlar olabilir. Biz bunlara kulak asmayacağız. 'Türkiye'nin Irak'ta Suriye'de ne işi var?' demek tarihimize yapılmış çok büyük bir haksızlıktır.

"BATI İLE KÖKLÜ İŞ BİRLİĞİMİZİ İLERLETMENİN YOLLARINI ARAYACAĞIZ"

Türkiye yönünü sadece Batı'ya dönerek menzil-i maksuduna varamaz. Biz birilerinin iddia ettiği gibi Avrupa Birliği (AB) ile Şangay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapmak mecburiyetinde değiliz. Doğu ile ilişkilerimizi güçlendirirken, Batı ile köklü iş birliğimizi ilerletmenin yollarını arayacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.