TÜMTİS üyesi şoförlerden İGDAŞ önünde toplu sözleşme talebi

TÜMTİS üyesi şoförlerden İGDAŞ önünde toplu sözleşme talebi
TÜMTİS'e üye şoförler, İGDAŞ'ın alt işvereni özel bir şirketin toplu sözleşme hakkını tanımadığı iddiasıyla İGDAŞ Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikasına (TÜMTİS) üye şoförler, toplu sözleşme haklarından mahrum bırakıldıkları gerekçesiyle İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ) Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. TÜMTİS'in İstanbul 1 No'lu Şubesine bağlı şoförler, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İGDAŞ'ın alt işvereni özel bir şirkette yeterli sendikal üyelik sayısına ulaştıklarını, ancak toplu sözleşme haklarını kullanamadıklarını belirterek Eyüpsultan'daki genel müdürlük binası önüne yürüdüler.

"SENDİKA ANAYASAL HAKTIR, ENGELLENEMEZ"

Eylemde, işçiler "Sendika anayasal haktır, engellenemez" yazılı pankart açarak taleplerini dile getirdiler. TÜMTİS İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Ersin Türkmen, yaptığı basın açıklamasında, sendika haklarına saygı gösterilmesini, çoğunluk yetkisine yapılan itirazın geri çekilmesini ve taşeron işçilerin kadroya alınmasını talep etti.

Türkmen, İGDAŞ'ta yıllardır taşeron olarak çalışan şoförlerin, diğer işçilerle aynı haklardan yararlanamadıklarını ve bu nedenle sendikada örgütlendiklerini belirtti. Türkmen, "Sendikamız, Bilginay iş yerinde üyelik çalışmalarını tamamladıktan sonra Çalışma Bakanlığına çoğunluk tespiti başvurusunda bulunmuş ve Çalışma Bakanlığının 22 Mart 2024 tarihli yazısıyla çoğunluk tespitini sağlamıştır" dedi.

BELEDİYENİN DAHA AKTİF ROL ALMASI BEKLENİYOR

Sorunun çözümü için çeşitli görüşmeler yaptıklarını belirten Türkmen, başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere belediye yetkilileriyle temas kurduklarını, ancak bu görüşmelerin somut bir sonuca ulaşmadığını ifade etti. Türkmen, İBB yönetiminin iyi niyetli yaklaşımlarına rağmen, itiraz davalarının geri çekilmesi konusunda belediye yönetiminin daha aktif bir rol almasını beklediklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.