Türkmen Lider Hasan Turan: PKK, Kerkük’te sivil toplum görünümlü faaliyet gösteriyor

Türkmen Lider Hasan Turan: PKK, Kerkük’te sivil toplum görünümlü faaliyet gösteriyor
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük'te PKK'nın faaliyetlerinin arttığını belirterek, Irak hükümetini acil önlem almaya çağırdı. Turan, Başbakan Sudani'nin kentin güvenlik dosyasına müdahale etmesini istedi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük’teki Türkmenlere yönelik saldırıların son bir ayda arttığını belirtti. Turan, PKK’nın Kerkük’te sivil toplum kuruluşu adı altında açıkça örgütsel faaliyet yürüttüğünü dile getirerek, Irak hükümetinin Türkmenlerin can güvenliğini sağlamak için acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

PKK VE DESTEK VEREN SİYASİ TARAFLAR

Irak hükümetinin yürüttüğü soruşturmalar sonucunda, Kerkük’te son bir yılda yaşanan olayların arkasında PKK ve bazı siyasi grupların olduğu tespit edildi. Turan, Türkmen yetkili Saygın Haceroğlu’na yönelik 5 Ekim’de gerçekleşen saldırının da terör örgütü mensuplarıyla bağlantılı olduğunu ifade etti ve Başbakan Sudani'den bu olayın soruşturulmasını talep etti.

TÜRKMEN GAZETECİLERE YÖNELİK BASKILAR

Turan, dün Kerkük’te bir Türkmen gazetecinin evine güvenlik güçleri üniforması giymiş kişiler tarafından baskın yapıldığını belirterek, gazetecilerin tehdit aldığını ve saldırılara maruz kaldığını açıkladı. Hükümetin derhal müdahale ederek Kerkük'teki gazetecilerin güvenliğini sağlaması gerektiğini vurguladı.

"PKK-DEAŞ GÜVENLİK BOŞLUĞUNDAN FAYDALANIYOR"

Kerkük-Erbil ve Kerkük-Süleymaniye sınırlarında Peşmerge ve Irak askeri güçleri arasında ciddi bir güvenlik boşluğu olduğunu belirten Turan, bu boşlukta PKK ve DEAŞ’ın varlık göstermeye başladığını söyledi. Turan, bu alanların Irak hükümetine bağlı güçlerin kontrolünde olmasının sağlanmasını talep etti ve Kerkük’te federal hükümete bağlı olmayan güçlerin kentten çıkarılmasını istedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.