Yüksek nem İstanbul'u sardı: 3 ilçede rekor seviyelere ulaşıldı!

Yüksek nem İstanbul'u sardı: 3 ilçede rekor seviyelere ulaşıldı!
İstanbul’da son günlerde etkisini artıran yüksek nem, megakenti adeta bunaltıyor. Hava sıcaklığının 25 derece, hissedilen sıcaklığın ise 27,5 derece olduğu kentte, nem oranı bazı ilçelerde yüzde 100’e ulaştı.

İstanbul’da nem oranı zirve seviyeleri gördü. Şehir genelinde nem oranı ilçelere göre farklılık gösterirken, Çatalca, Ataşehir ve Ümraniye’de nem oranı yüzde 100'e ulaşarak rekor kırdı. Bu ilçelerde yaşayan vatandaşlar adeta nefes almakta zorlanıyor.

Beşiktaş, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenyurt, Kağıthane, Pendik, Sarıyer ve Şişli’de de nem oranı yüzde 95’in üzerine çıkarak hissedilen sıcaklıkları katladı. Adalar’da sabah saatlerinde hissedilen sıcaklık 24 derece, nem oranı ise yüzde 88 olarak kaydedildi. Arnavutköy’de ise hava sıcaklığı 23,7 derece, nem oranı yüzde 84.

ATAŞEHİR’DE NEM ORANI YÜZDE 100

Ataşehir’de hava sıcaklığı 22,2 derece iken, nem oranı yüzde 100’e ulaşarak ilçeyi nemin en yoğun olduğu yerlerden biri yaptı. Avcılar’da ise sıcaklık 25 derece, hissedilen sıcaklık 27,2 derece ve nem oranı yüzde 82 olarak ölçüldü. Bağcılar’da hava sıcaklığı 24,2 derece, nem oranı ise yüzde 88 oldu.

BEYOĞLU’NDA YÜZDE 98’E KADAR ÇIKTI

Bahçelievler ve Bakırköy’de hava sıcaklığı 25 derece, nem oranı yüzde 88, Başakşehir’de ise sıcaklık 23,8 derece ve nem oranı yüzde 82 olarak kaydedildi. Beyoğlu’nda nem oranı yüzde 98’e çıkarak sıcaklık hissini daha da artırdı. Beylikdüzü’nde hissedilen sıcaklık 28,1 derece, nem oranı ise yüzde 90 olarak ölçüldü.

İstanbul genelinde ise ortalama hava sıcaklığı 25 derece, hissedilen sıcaklık 27,2 derece ve nem oranı yüzde 82 olarak kaydedildi. Yüksek nem, İstanbul’da yaşamı zorlaştırırken, özellikle Çatalca, Ataşehir ve Ümraniye’de rekor seviyelere ulaşan nem oranı dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.