Bakan Fidan’dan Fethullah Gülen açıklaması: Ölüm haberi bizi rehavete itmeyecek

Bakan Fidan’dan Fethullah Gülen açıklaması: Ölüm haberi bizi rehavete itmeyecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ölümünü doğruladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Fidan, "Bu ölüm haberi, bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye itmeyecektir." dedi.

FETÖ lideri Fethullah Gülen, 83 yaşında Pensilvanya'da öldü. Gelişmeyi ilk olarak, Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen ve örgüte yakın internet siteleri doğruladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuya yönelik açıklamalarda bulundu.

Fidan, istihbarat kaynaklarının Gülen'in öldüğüne yönelik bilgiyi doğruladığını belirtti. "Bu ölüm haberi, bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye itmeyecektir." diyen Fidan, "Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecek. FETÖ üyeleri yol yakınken bu ihanetten dönsün. Bu yolun sonu onlar için iyi değil." diye konuştu.

"KENDİLERİNİ BU YANLIŞ YOLDAN VAZGEÇMEYE DAVET EDİYORUM"

Bakan Fidan açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bu insanlar (FETÖ üyeleri) şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde büyük bir zillet içerisinde kendi milletlerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır. Bu ölüm vesilesiyle, onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım. Kendilerini bu yanlış yoldan vazgeçmeye davet ediyorum."

BAKAN TUNÇ: MÜCADELE SÜRECEK

Adalet Bakanı Tunç ise konuyla ilgili "Ülkemiz aleyhine milli güvenlik sorunu olan bu örgütle mücadele FETÖ elebaşıyla sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.