Bilet bulamayanlara müjde! Ek otobüs seferi biletleri satışa açıldı

Bilet bulamayanlara müjde! Ek otobüs seferi biletleri satışa açıldı
Kurban Bayramı nedeniyle otobüs biletleri hemen tükenmişti. Bilet bulamayanlara müjdeli haber geldi. Ek otobüs seferi biletleri satışa açıldı...

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Yıldırım, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Kurban Bayramı tatilinin 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin sona erdiği 14 Haziran itibarıyla yoğunlaşacağını belirtti. Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan tatil dönemi, otobüs biletlerine olan talebi artırdı. 

EK SEFERLER VE ARTAN TALEP 

Yıldırım, bayram tatili nedeniyle şehirler arası otobüs seferlerine olan talebin normal seferlerin biletlerinin hızla tükenmesine yol açtığını ifade etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından şehirler arası otobüs firmalarına B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni verildiğini belirten Yıldırım, bu kapsamda konulan 12 bin ek seferin biletlerinin satışa sunulduğunu kaydetti. 

Özellikle tatil yörelerine yönelik seferlerde büyük bir artış olduğunu belirten Yıldırım, bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenlerin de yoğun talepte bulunduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Aynı zamanda bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler de bulunuyor. Bu bayram, Türkiye'nin her yerine yoğun talep alıyoruz. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması dolayısıyla 12-25 Haziran dönemi de dahil otobüslerle 8,5 milyon yolcu taşınmasını öngörüyoruz." 

KORSAN FİRMA UYARISI 

Türkiye genelinde 343 otobüs firmasının 7 bin 600 otobüsle hizmet verdiğini belirten Yıldırım, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının, bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığını söyledi. Yıldırım, vatandaşları korsan taşımacılar konusunda uyardı ve şunları ekledi: "Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüs firmalarından bilet alsın. Mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıtlara binilmesin." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.