Cem Garipoğlu yaşıyor mu? İntiharı sonrası otopsiye giren doktor ve dönemin savcısı konuştu

Cem Garipoğlu yaşıyor mu? İntiharı sonrası otopsiye giren doktor ve dönemin savcısı konuştu
Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu'nun ölümüne dair iki önemli isim açıklama yaptı. O dönem otopsiye giren Prof. Dr. Sermet Koç, DNA testlerinin kimliği doğruladığını, Savcı Metin Arda ise cesedin sabah sayımında bulunduğunu belirtti.

Kamuoyu Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili Adli Tıp’tan gelecek raporu bekliyor. Süreç devam ederken, Garipoğlu’nun intihar ettiği dönemde görev yapan iki önemli isim açıklamalarda bulundu. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsiye giren Prof. Dr. Sermet Koç, Garipoğlu’nun anne ve babasının da otopsi sırasında yanlarında olduğunu söyledi.

DNA TESTLERİ KİMLİĞİ DOĞRULADI

Garipoğlu'nun intihar ettiği dönemde otopsiyi gerçekleştiren Prof. Dr. Sermet Koç, Habertürk yayınında yaptığı açıklamada, o dönem aileden alınan örneklerle yapılan DNA incelemelerinin Garipoğlu’nun kimliğini net olarak doğruladığını belirtti. Koç, “Fiziksel benzerlik ve diğer bütün hususlar gözümüzün önünde gerçekleşti.” ifadelerini kullanarak, yapılan testlerin sonuçlarının kesin olduğunu vurguladı. Garipoğlu’nun anne ve babasının da otopsi sırasında orada bulunduğunu ekledi.

“BAYILARAK HAYATINI KAYBETTİ”

Cem Garipoğlu’nun intiharı hakkında detaylar paylaşan Prof. Dr. Koç, Garipoğlu’nun başına poşet geçirip kendini havasız bırakarak bayıldığını ve bu şekilde hayatını kaybettiğini söyledi. Otopside kamera kayıtlarının yapıldığını ve her aşamanın fotoğraflandığını da dile getiren Koç, "İple boğulma iddiaları kesinlikle gerçek dışı." diyerek spekülasyonları yalanladı.

SAVCI İLK KEZ KONUŞTU: ELLERİ SERBESTTİ, NEDEN POŞETİ ÇIKARMADI

Dönemin Silivri Cezaevi’nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Metin Arda, Garipoğlu’nun intiharına dair yıllar sonra ilk kez konuştu. Sabah sayımını yapan personel tarafından Garipoğlu'nun cesedinin bulunduğunu belirten Arda, olay yerine vardıklarında Garipoğlu’nun ellerinin serbest olduğunu söyledi. “Garipoğlu, poşeti çıkarabilecek durumdayken neden yırtmadı?” sorusunu Adli Tıp personeline sorduğunu belirten Arda, “Uyuşma ve baygınlık diye anlattı bana.” dedi.

“BAŞKA YÖNTEMLERİ DE DENEYEREK İNTİHARA KARAR VERMİŞ”

Savcı Arda, Cem Garipoğlu’nun intihardan önce farklı yollar denediğini de paylaştı. Koğuşta yapılan incelemelerde pencerede ip kalıntıları bulunduğunu belirten Arda, Garipoğlu’nun önce bu yöntemi denediğini ancak cesaret edememiş olabileceğini söyledi. Sonrasında ise poşetle havasız kalmayı tercih ettiğini ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.