İki genç kızı öldüren Semih Çelik'in babası konuştu: Olay günü bana 'Sakın eve gelme' dedi

İki genç kızı öldüren Semih Çelik'in babası konuştu: Olay günü bana 'Sakın eve gelme' dedi
İstanbul’da Semih Çelik’in Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i katletmesine yönelik tepkiler sürerken, katil Çelik'in babası Adem Çelik konuştu. Oğluna dair detayları ve yaşananları anlatan Çelik, "Olay günü bana 'Sakın eve gelme' dedi" diye konuştu.

İstanbul’da 19 yaşındaki Semih Çelik, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i sadece yarım saat arayla katletti. Türkiye’de büyük yankı uyandıran bu cinayetlerde, Semih Çelik’in babası Adem Çelik olaya ilişkin konuştu. Adem Çelik, oğlunun ruhsal sorunlarını ve olay günü yaşananları tüm ayrıntılarıyla anlattı.

yeni-projejkflefw.jpg
Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner

AİLE YILLAR ÖNCESİNDE FARK ETTİ: ÖĞRETMENLERİ UYARMIŞTI

Sabah'tan Yunus Emre Kavak'ın haberine göre, oğlunun lisede okurken davranışlarında değişiklik fark ettiklerini söyleyen Çelik, pandemiden önce oğlunun öğretmenlerinin kendilerini uyardığını belirtti. Çelik, "Bir oğlum bir kızım var. Kayınpederimin evinde oturuyoruz. Pandemiden önce Semih Lise 3'te okuduğu sırada, öğretmeni çağırıp bize bir arkadaşını söyleyerek 'Ondan uzak dursun' demişti." dedi.

Bu uyarılar sonrasında Semih’in bilgisayar başında geçirdiği uzun saatlerin ve ani davranış değişikliklerinin başladığını söyledi. Çelik, "Odamıza girdiğimizde bilgisayarını hızla kapatıyordu, şifre koyduğu için ne yaptığını öğrenemiyorduk," diye konuştu.

"İKİ YILDIR UYUŞTURUCU KULLANIYORDU"

Semih'in lise döneminden sonra uyuşturucu madde kullanmaya başladığını da belirten baba Çelik, bu durumun oğlunda ciddi davranış değişikliklerine yol açtığını ifade etti. "Davranış değişikliklerinden şüpheleniyordum ama nereden, nasıl temin ettiğini bilmiyordum," diyen baba Çelik, oğlunun son zamanlarda maddi imkansızlıklar nedeniyle uyuşturucu kullanmayı bıraktığını da sözlerine ekledi.

"BİZİ ANLAMADIĞINI SÖYLÜYORDU"

Semih’in psikolojik durumunun günden güne kötüleştiğini ve intihar düşüncelerini yüksek sesle dile getirdiğini belirten baba Çelik, oğlunun kendilerini "anlamadığını" sık sık dile getirdiğini söyledi. "Bize sürekli bu hayatın boş olduğunu ve uzun yaşamayacağını söylüyordu," diyerek oğlunun düşüncelerinin nasıl değiştiğini aktardı.

KASAPLIK VE CİNAYET ARAÇLARI: "ALETİNE DOKUNDURMUYORDU"

Kasaplık yaptığı dönemde edindiği et kesme aletlerini odasında saklayan Semih, bu aletlere kimsenin dokunmasına izin vermiyordu. Baba Çelik, oğlunun sinirlenmesinden ve kendine zarar vereceğinden korktuğunu ifade etti. "Aletlerine dokunmak istediğimde aşırı sinirleniyordu. Üzerine gitmedim," dedi.

"BU HAYAT BOŞ, GİDECEĞİM YERDE MUTLU OLACAĞIM"

Semih’in psikolojik sorunlarının giderek derinleştiğini belirten Adem Çelik, oğlunun varoluşsal sorular sormaya başladığını söyledi. Özellikle pandeminin getirdiği kapanma sürecinde oğlunun Tanrı ve yaşamla ilgili sorgulamalar yaptığını belirten Çelik, "Bana ‘Tanrı bizi niye yarattı, madem ölecektik’ gibi sorular soruyordu," diye ekledi.

"SAKIN EVE GELME DEDİ"

Adem Çelik’in ifadesine göre, cinayet günü Semih babasına, eve gelmemesini söylemiş. "Olay günü sabah oğlumu aradım, bana ‘Ayşenur evde, sakın gelme’ dedi," diyen Çelik, eşinin daha sonra polisi aradığını ve eve geldiğinde korkunç gerçekle karşılaştığını aktardı.

Adem Çelik, oğlunun 16 yaşına kadar dini inançlarına bağlı olduğunu ve namaz kıldığını belirterek, "16 yaşına kadar imanlı biriydi, bana ‘Neden namaz kılmıyorsun, cehennemde yanacaksın’ derdi," ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.